Finestrat celebra aquest cap de setmana l’avantsala perfecta a les seues festes amb el “Dia de Paelles” i una jornada històrica de pilota valenciana

La Cala de Finestrat va viure ahir la final del Circuit Vichy Catalan Beach Volley Tour Comunitat Valenciana
16/08/2023
Èxit del 46é Torneig de Voleibol de platja Cala Finestrat
16/08/2023

FINESTRAT. PAELLAS

Finestrat es prepara per a les dates més esperades de l’any, les seues festes patronals que se celebren des del dijous 24 d’agost fins al diumenge 27 en honor a Sant Bertomeu i el Santíssim Crist del Remei. L’avantsala perfecta a aqueixos quatre intensos dies de festes arriba aquest cap de setmana amb el multitudinari Concurs de Paelles i una intensa jornada de pilota amb grans figures de tots els temps com a Genovés, Martines del Campello, Pere Roc II i Santi de Finestrat.

Dissabte 19, “Dia de les Paelles”

És un dels esdeveniments més esperats i multitudinaris per la població de Finestrat: el Dia de les Paelles. A partir de les 12.30 hores partirà un cercaviles al ritme de la música de la banda “Tropical” pels carrers del centre històric. Després, al carrer Nou, cada barraca prepararà la seua paella a l’espera del veredicte del jurat que passarà sobre les 14.30 hores a degustar-la. Al final d’aquest concurs, hi haurà festa de l’espuma i discomòbil a la Plaça del Poble. I, a partir de les 19.00 hores, graellada a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Diumenge 20, Partida de Pilota

El diumenge 20 d’agost Finestrat viurà una jornada de pilota valenciana per a la història perquè comptarà amb grans referents com Genovés II, Martines del Campello, Pere Roc II de Benidorm i Santi de Finestrat.

La jornada esportiva es desenvoluparà al carrer Castellets i començarà a les 11.00 del matí amb la partida de l’Escola de Pilota i l’Escola de Sella. A les 12.30 hores arriba la partida de pilota a palma amb Finestrat A vs. Finestrat B. A la vesprada, el carrer viurà l’enfrontament entre velles glòries i joves promeses a partir de les 17.00 hores.

La gran partida professional serà a partir de les 18.00 hores amb l’equip de “rojos”, compost per Genovés II, Giner de Murla, Carles del Genovés, Jandro Miravalles i Santi de Finestrat; per part de “Blaus” jugarà Martines del Campello, Pere Roc II de Benidorm, Nacho de Beniparell, Pau de Sella i Jaume de Finestrat.

 

La regidora de Festes, Sara Llorca, va convidar a la població de Finestrat i de tota la comarca “a gaudir de l’ambient previ que ja es viu en aquest compte arrere per a les nostres festes patronals amb el tradicional Dia de les Paelles, un aperitiu perfecte per a calfar motors. I el Dia de Pilota, una jornada esportiva per al record amb referents històrics com a Genovés, Pere Roc II, Martines o Santi Ortuño, veí de Finestrat que va arribar a ser Campió del Món amb la selecció valenciana de pilota”.

Cal recordar que les Festes Patronals estan organitzades per la Comissió MiniTofols 2023, comptant amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Finestrat.

(GABINET PREMSA.14.8.2023)