Finestrat celebra aquest cap de setmana la seua Fira del Llibre al Parc Font de Carrè

El jove motociclista de Finestrat, Oliver Cantos, es posa líder en la competició internacional “Bressol de Campions” on va batre rècord i va fer la pole
12/05/2021
Finestrat celebrarà l’ESCOLA D’ESTIU des de 0 fins a 16 anys i amb 2 modalitats: Lúdicoesportiva i Artística
13/05/2021

EL CANDIDAT A PREMI NOBEL EN 2017 I EL PREMI NACIONAL DE LITERATURA FANTÀSTICA 2021 ESTARAN SIGNANT LES SEUES OBRES A FINESTRAT

TAMBÉ HI HAURÀ COMÈDIA PER A TOTS ELS PÚBLICS AMB “EL AVARO” DE MOLIÈRE I TITELLES PER ALS XIQUETS EN EL MATEIX PARC

Finestrat celebra aquest cap de setmana, 15 i 16 de maig, la Fira del Llibre al Parc Font de Carrè. Durant aqueixes dues jornades prop de 30 autors passaran per aquest entorn privilegiat i natural, a les portes del centre històric i al costat del Museu de Finestrat, per a signar les seues obres al públic visitant. A més, la Fira del Llibre comptarà amb representacions teatrals com “El avaro” (de Molière) a càrrec de Melpómene Teatro (dissabte 15, 20.00h) i, pensant en els més xicotets, un teatre de titelles titulat “Aventura a la biblioteca” d’Entucole (diumenge 16, 12.00h, parc Font de Carrè).

Tots els detalls d’aquesta cap de setmana literari han estat presentats aquest matí en roda de premsa pel regidor de Cultura, Héctor Baldó, i Carmen Almarcha, Fundadora i Coordinadora del Club de Lectura “La Finestra Màgica”. “Hui ens fa especial il·lusió presentar-vos aquesta Fira del Llibre que s’ha vist posposada en diverses ocasions, ja no sols per la pandèmia, també pel mal temps. Així que, per fi aquest cap de setmana celebrem la Fira del Llibre i el fem a l’aire lliure, en un entorn natural molt bonic, molt espaiós, a l’entrada del centre històric, al costat del Museu de Finestrat i amb un elenc d’autors molt destacat i amb la voluntat de donar visibilitat i suport a totes les seues obres”, va indicar Baldó.

POTS ESCOLTAR EL REGIDOR DE CULTURA, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

Prop de 30 autors de diversos gèneres literaris com a novel·la, novel·la curta, conte i poesia signaran i compartiran impressions sobre els seus llibres amb el públic visitant. Entre ells, estarà el candidat al Nobel de Literatura 2017, Germain Droogenbroodt, l’II Premi Literatura Villiers de L’Isle Adán de novel·la fantàstica 2021, Francisco Javier Illán Vivas, Jesús Urceloy, finalista en el Premi Nacional Poesia (2005) i Just. I Sellés com a referent en la literatura en valencià. En el transcurs de la fira hi haurà una activitat molt dinàmica titulada “Micro Obert” que obrirà i tancarà en diversos idiomes el candidat al Nobel, Germain Droogenbroodt, en la qual cada autor llegirà un fragment de l’obra que signa en aquest esdeveniment literari. En aquest sentit, Carmen Almarcha va posar l’accent en aquest atractiu de la Fira del Llibre de Finestrat “com és tindre l’oportunitat que el mateix autor et compte la seua obra i compartir les impressions que ens ha causat com a lectors”. “En definitiva, serà una ocasió perfecta perquè Finestrat es convertisca en finestra al món de les seues creacions i així fer costat als escriptors en el seu esforç creatiu”.

Entre els autors locals de Finestrat i comarca, “als quals volem secundar i donar especial visibilitat a través d’aquesta Fira del Llibre”, va assenyalar el regidor de Cultura, està Heriberto Morales Vindel, Jean-Marc Baude, Nelly Baude, Petra Marina Duss, Manuel Tomás Llinares Morales, Manuel Sánchez Pérez, Eva García Romo, Ricardo Rivera Llácer i Reme M. Gisbert.

POTS ESCOLTAR LA COORDINADORA DEL CLUB DE LECTURA, CARMEN ALMARCHA, ACÍ

En finalitzar els torns del ”Micro Obert”, alguns participants del Club de Lectura “La Finestra Màgica” que coordina Carmen Almarcha prendran la paraula per a llegir el Manifest per la Lectura d’Irene Vallejo “el que servirà com a tancament final de la fira el diumenge a les 14.00 hores”.

Cal assenyalar que també hi haurà representació d’il·lustradors amb Montserrat Gisbert, veïna de Finestrat i il·lustradora de l’obra “Cuentos de Diosas”; editorials com Ars Poètica, Point i Dadasco i llibreries com Mascarat (Altea) i Ulisses (Benidorm) on l’escriptor Francisco Javier Illán Vivas signarà la seua última obra “El retorno de la espada” el dissabte, a les 17.00 hores.

Els actes pel “Dia del Llibre” que es commemora cada 23 d’abril inclouen la representació d’una comèdia molt divertida per a tots els públics, “El avaro”, de Molière, portada a escena per Melpómene Teatro (dissabte 15, 20.00h, parc Font de Carrè). I el diumenge al matí, a les 12.00 hores en el mateix parc hi haurà un teatre de titelles titulat “Aventura a la biblioteca” d’Entucole.

Indicar que el Museu romandrà obert tot el cap de setmana amb un horari especial de visita, el mateix que la Fira del Llibre, “per a donar a conéixer aquest edifici i les seues exposicions arqueològiques i etnològiques aprofitant aquesta cita literària tan especial”, va concloure l’edil.

Protocol COVID: Des de la Regidoria de Cultura s’han adoptat les mesures que estableixen les autoritats sanitàries per a actes a l’aire lliure com l’aforament limitat al 75% del parc, entrades i eixides senyalitzades, dispensadors de gel en cada caseta de signatura d’autors i ús obligatori de màscara, entre altres.

Finalment, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, va convidar a la població a participar en el programa d’actes pel Dia del Llibre “amb els quals volem inculcar la passió per la lectura, recuperar la tradició de llegir llibres com tota la vida i fer costat als escriptors donant visibilitat a les seues obres. Per descomptat, el meu agraïment a Carmen, ànima mater del Club de Lectura La Finestra Màgica i a tots els escriptors que també han fet possible aquesta Fira del Llibre 2021”.

(GABINET DE PREMSA (12.5.2021)

PROGRAMA DE LA FIRA DEL LLIBRE

Horari dissabte 15: d’11.00 a 20.00h.

Horari diumenge 16: d’11.00 a 14.00h.

MICRO OBERT:

En el transcurs de la fira cada autor prendrà la paraula durant 10 minuts per a llegir un fragment de la seua obra. L’ordre previst d’intervenció serà el següent:

Dissabte 15, de 12.00 a 13.30 hores:

1.Germain Droogenbroodt

2.Jesús Urceloy

3.Heriberto Morales Vindel

4.Manuel Sánchez

5.Jean-Marc Baude

6.Eva García Romo

7.Isabel Pérez Aranda

8.Gloria Almendáriz

9.Paco Carrión

Dissabte 15, a partir de les 17.00h

1.Francisco J. Illán Vivas

2.Germain Droogenbroodt

3.Reme m.Gisbert

4.Juana Calle

5.Pablo Guillén

6.José Carlos Gimeno

7.Paloma Moset

8.Nelly Baude

9.Luisa Ruiz Bueno

10.Jesús Urceloy

18.45h. Manifest per la lectura d’Irene Vallejo (alguns participants del Club de Lectura, La Finestra Màgica)

 Teatre: “El avaro de Molière”. 20.00h. (Comèdia per a tots els públics)

Diumenge d’11.00 a 12.00h

1.Just. I.Sellés

2.Doli Pereira

3.Inma Maestre

4.Mónica Nombela

5.Petra Marina Duss

6.Ana Esmeralda P.Recuenco

 TITELLES: “Aventura a la biblioteca” d’Entucole. 12.00h. Parc Font de Carrè.

13.00 Jesus Urceloy

13.10 Germain Droogenbroodt

13.10 Manifest per la lectura d’Irene Vallejo (alguns participants del club de Lectura)

LLISTAT D’AUTORS DE LA FIRA DEL LLIBRE 2021 A FINESTRAT I OBRA PRINCIPAL

 1. Francisco Javier Illán Vivas: “El retorno de la espada”.
 2. Jesús Urceloy: “91 poemas contra la niebla”.
 3. Germain Droogenbroodt: “El camino de Weg”.
 4. Heriberto Morales Vindel: “Viento y Latido”.
 5. Jean-Marc Baude: “Federico García Lorca. De la Barraca. Au Théatre sous le sable: une mise en scéne á l´épreuve de l´écriture”.
 6. Nelly Baude: “Leyenda del Puig Campana y la isla de Benidorm”.
 7. Petra Marina Duss: “Robbie. Una amiga para siempre”.
 8. Isabel Pérez Aranda: “A pie de mar”.
 9. Gloria Almendáriz Pérez: “Ochovoces”.
 10. Juana Calle: “Rarezas en el tiempo”.

11 Just I. Sellés: “Amira”.

12 . Manuel Tomás Llinares Morales: “Benidorm Zombi”.

13.Eva García Romo: “Solo una Bala”.

14.María Paloma Moset Moscardó: “El sastre que tenía los botones mágicos”.

 1. Doli Pereira: “El lugar donde muere la inocencia”.
 2. Manuel Sánchez Pérez: “La carta del clérigo”.
 3. Ricardo Rivera Llácer: “Transmutatio”.
 4. Luisa R. Bueno: “Pinceladas de nosotros”.
 5. José Carlos Gimeno: “Las llaves de mi memoria”.
 6. Pilar Llorca: “El gos i la tortuga”.
 7. Paco Carrión: “Cuentos Infantiles para niños y niñas de 1 a 100 años”.
 8. Pablo Guillén Tudela: “Lanzarse al vacío y otros relatos”.
 9. Reme M. Gisbert: “Contradicción. Latidos del alma”.
 10. Inma Maestre: “Mi corazón de Girasol”.

26.Mónica Nombela Olmo: “A contratiempo”.

27.Ana Esmeralda P. Recuenco: “Invencible”.

 1. Montse González Gisbert.