Finestrat celebra aquest cap de setmana la Fira del Llibre amb la signatura de més de 30 autors, teatre i animació per a tots els públics

Aquest diumenge, 15 de maig, últim dia d’inscripció per al KV PUIG CAMPANA Finestrat
13/05/2022
Crònica i Prèvia Esportiva a Finestrat
13/05/2022

SIGNATURA D’AUTORS, PRESENTACIONS LITERÀRIES, CONTACONTES, TITELLES, TALLERS D’ENQUADERNACIÓ I RELAT OMPLIRAN DE LITERATURA EL PARC FONT DE CARRÈ

Finestrat celebra aquest cap de setmana, 14 i 15 de maig, la Fira del Llibre al Parc Font de Carrè. Durant aqueixes dues jornades més de 35 autors passaran per aquest entorn privilegiat i natural, a les portes del centre històric i al costat del Museu de Finestrat, per a signar les seues obres al públic visitant. A més, la Fira del Llibre comptarà amb representacions teatrals com el contacontes en valencià “La cabra Serafina” a càrrec de Blai Senabre (dissabte 14, 18.00h), el teatre “Ñaque” d’Adán Rodríguez (dissabte 14, 20.00h), el teatre infantil de titelles “Los cuentos del Sr. Plot” (diumenge 15, 12.30h), a més de tallers interactius per a aprendre a enquadernar o confeccionar relats curts amb Juan Gil Palao, guanyador X Premi Internacional de relat Vivendia – Villiers de relat. Com a novetat en aquesta edició, participarà la Comissió de Festes La Llampuga amb una barra popular per a acompanyar l’esdeveniment.

Tots els detalls d’aquesta finalitat de setmana literari van ser presentats aquest matí en roda de premsa pel regidor de Cultura, Héctor Baldó, i Carmen Almarcha, comissària de la Fira i fundadora i coordinadora del Club de Lectura “La Finestra Màgica”. “Tornem al Parc Font de Carrè per a donar suport a la literatura i fomentar la lectura des d’un entorn natural privilegiat, molt espaiós, a l’entrada del centre històric, al costat del Museu de Finestrat i amb un elenc d’autors molt destacat. També amb la voluntat de donar visibilitat i suport a creadors locals i amb l’ànim que xicotets i majors gaudisquen d’aquesta proposta literària i lúdica que els fem arribar des de Finestrat”, va indicar Baldó.

POTS ESCOLTAR EL REGIDOR, HÉCTOR BALDÓ, EN LA RODA DE PREMSA ACÍ

Prop de 30 autors de diversos gèneres literaris com a novel·la, novel·la curta, conte i poesia signaran i compartiran impressions sobre els seus llibres amb el públic visitant. Entre ells, estarà el candidat al Nobel de Literatura 2017, Germain Droogenbroodt qui obrirà la Fira amb un recital poètic en diversos idiomes i en record a la devastació de la població civil que està patint Ucraïna; i el de Novelda Joaquín Sabater Amorós, autor guanyador del Premi 2021 Círculo Rojo al Millor llibre de ficció contemporània.

MICRO OBERT

En el transcurs de la fira hi haurà una activitat molt dinàmica titulada “Micro Obert” en la qual cada autor llegirà un fragment de l’obra que signa en aquest esdeveniment literari. Participarà també en aquesta activitat els guanyadors i finalistes I Concurs Relat Curt de Regidoria Joventut (any 2021). “amb la voluntat de fer costat als joves amb talent que els agrade escriure poemes o relats curts i vulguen compartir públicament la seua obra”. Aquesta activitat participativa està impulsada des de la Regidoria de Joventut en el marc de la Fira del Llibre “perquè en breu es convocarà la II edició del Concurs Relat Curt Jove”.

En finalitzar els torns de ”Micro Obert”, alguns participants del Club de Lectura “La Finestra Màgica” prendran la paraula per a llegir el Manifest per la Lectura d’Irene Vallejo “repetint la fórmula que tan bon acolliment va tindre en la passada edició”.

La Comissària de l’esdeveniment literari, Carmen Almarcha, va posar l’accent en l’atractiu singular de la Fira del Llibre de Finestrat “perquè dona als visitants l’oportunitat d’interactuar amb el mateix autor, parlar sobre la seua obra i entaular un diàleg en un entorn on la literatura és la protagonista. Sens dubte, és una ocasió perfecta perquè Finestrat es convertisca en finestra al món i així fer costat als escriptors en el seu esforç creatiu”.

POTS ESCOLTAR A CARMEN ALMARCHA, COMISSÀRIA DE LA FIRA, EN LA RODA DE PREMSA ACÍ

AUTORS LOCALS

Entre els autors locals de Finestrat i comarca, “als quals volem secundar i donar especial visibilitat a través d’aquesta Fira del Llibre”, va assenyalar el regidor de Cultura, està Eva García Romo, Ricardo Rivera Llácer, Reme M. Gisbert, Isabel Pérez Aranda, Gloria Almendariz, Manuela Martínez Ortiz, Blai Senabre, Clarett Aranguri, Inma Maestre, Heriberto Morales Vindel, Jean-Marc Baude, Nelly Gérouard, Manuel Tomás Llinares Morales i Manuel Sánchez Pérez.

Cal assenyalar que en la Fira hi haurà llocs de llibreries com Mascarat (Altea) i Ulisses (Benidorm) i també punts solidaris de venda de llibres de 2a mà a benefici de Cáritas Finestrat i Project 4All.

TEATRE, CONTACONTES, TALLERS i BARRA POPULAR DE LA COMI

El programa d’actes inclou el contacontes en valencià “La cabra Serafina” a càrrec de Blai Senabre (dissabte 14, 18.00h), el teatre “Ñaque” d’Adán Rodríguez (dissabte 14, 20.00h), un viatge a través de la poesia més popular de la literatura espanyola des de Gonzalo de Berceo i Calderón de la Barca fins al segle d’or espanyol i tot de manera molt lúdica; el teatre infantil de titelles “Los cuentos del Sr. Plot” (diumenge 15, 12.30h), una selecció de contes basats en valors d’igualtat, ruptura d’estereotips respecte al gènere i la diversitat. També hi haurà un taller d’enquadernació artesanal a càrrec de Taronja i Fusta i un taller de relat curt exprés amb Juan Gil Palao, guanyador X Premi Internacional de relat Vivendia – Villiers de relat.

Indicar que el Museu romandrà obert tot el cap de setmana amb un horari especial de visita, el mateix que la Fira del Llibre, “per a donar a conéixer aquest edifici, les seues exposicions arqueològiques i etnològiques i la mostra pictòrica que actualment està exposada: Per un grapat d’olis de José Luis Colalillo”, va concloure l’edil.

Per a amenitzar tota aquesta celebració la Comissió de Festes La Llampuga posarà barra a preus populars amb la finalitat de recaptar fons destinats a l’organització de les festes patronals d’agost.

Finalment, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, va convidar a la població a visitar Finestrat aquest cap de setmana i gaudir de la Fira del Llibre. “Volem inculcar la passió per la lectura, recuperar la tradició de llegir llibres com tota la vida i fer costat als escriptors donant visibilitat a les seues obres. Per descomptat, el meu agraïment a Carmen, alma mater del Club de Lectura La Finestra Màgica i a tots els escriptors que també fan possible aquesta Fira del Llibre”.

El Parc Font de Carrè estarà obert de manera continuada, així com els llocs de venda de llibres. Quant a l’horari de la signatura de llibres serà d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores el dissabte; i el diumenge, de 10.30 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores.

(GABINET PREMSA.11.5.2022)