Finestrat celebra aquest cap de setmana el seu “Mercat Gastronòmic i Tradicional” en el nucli històric

Finestrat commemora els 25 anys d’història de la constitució del Cos de la seua Policia Local
09/04/2019
Este fin de semana Finestrat acoge su Mercat Gastronòmic i Tradicional con artesanía, recetas populares y animación para toda la familia
12/04/2019

HI HAURÀ MÉS DE 60 LLOCS D’ARTESANIA, ANTICS OFICIS, RECEPTES TRADICIONALS, ESPECTACLES COM EL CANTACANÇONS DANI MIQUEL I NOVETATS COM EL VOL EN GLOBUS

El nuclihistòric de Finestrat acull aquest cap de setmana, 13 i 14 d’abril, el seu “Mercat Gastronòmic i Tradicional”, una alternativa comercial, turística i d’oci per a tots els públics. Organitzat per l’Ajuntament de Finestrat i l’empresa local Ibero, en col·laboració amb “l’Associació de Dones de Finestrat” i els “Festers 2019” enguany tornen a apostar per l’artesania, la gastronomia més tradicional, els productes de la terra, la demostració d’antics oficis, la música popular valenciana i l’animació infantil amb tallers, titelles, l’actuació del cantacançons, Dani Miquel i novetats com el vol en globus.

En la presentació celebrada este matí la regidora de Mercats, Amelia Mayor, va afirmar que “aquest cap de setmana torna el nostre Mercat Gastronòmic i Tradicional, una proposta per a tots els públics que després de diverses edicions ha aconseguit el suport del públic de la província i també el suport de molts comerciants i artesans que volen participar. En aquesta edició hi haurà uns 60 llocs d’artesania, antics oficis, productes naturals, animació teatral i musical de carrer i novetats com el vol en globus aerostàtic. Aquesta edició i donada la seua gran acollida, repeteix amb nosaltres l’espectacular Muixeranga d’Alacant i també el conegut cantacançons Dani Miquel que ja va actuar en el nostre Mercat en 2017. Per descomptat tornem a traure els foguers al carrer per a cuinar les receptes i productes més típics de Finestrat de la mà de l’Associació de Dones i els Festers 2019 als que vull donar les gràcies per la seua estreta col·laboració”, va afirmar l’edil.

Llocs d’artesania, antics oficis, tallers infantils i DANI MIQUEL

El Mercat repeteix la fórmula de l’any passat amb un itinerari circular que comprendrà des del carrer Fonteta fins a la Plaça de l’Ajuntament passant per carrer Nou i també per l’Hort i Sant Vicent. En aquests carrers es concentraran 60 llocs d’artesania i 10 llocs de demostració d’oficis antics com el treball del ferro, fusta, llana, fang, espart, pedrapiquer, seda i plata. La novetat, tal com va explicar el coorganitzador, Vicente Atienza (Iber), és que “la zona de recreació infantil estarà concentrada en la Plaça de la Unió Europea on a més del globus aerostàtic, hi haurà pneumàtics de xoc i una fira d’atraccions de fusta. Allí també tindrà lloc l’actuació del cantacançons Dani Miquel, l’espectacle de titelles “La torre de la saviesa”. Els més menuts podran participar en tallers com “Aprén a fer el teu formatget”, “Crega el teu propi paper” o “Polseres de macramé”.

Productes típics i elaboració de receptes tradicionals

Des de “l’Associació de Dones de Finestrat” hi haurà punt de venda de productes típics de Finestrat com a mel, mistela, coques dolces i la “coca girà”, a més de novetats com la pericana, la capellans i tomaca sec. “D’aquesta manera, va indicar la presidenta de l’associació, Teresa Climent, “intentem conservar la grandesa dels nostres productes de tota la vida. També posarem a disposició dels visitants les receptes perquè tots els visitants se les puguen portar per a cuinar-les a casa i així difondre la nostra cuina més tradicional”.

Per part de la Comissió de Festes 2019, cuinaran a peu de carrer receptes tan típiques com l’arròs amb fesols i naps i el putxero. A més de tapes, aquestes receptes es podran degustar per preus populars i la recaptació anirà destinada a l’organització de les festes patronals que a Finestrat se celebren en el mes d’agost.

Animació de carrer, tallers infantils i MUIXERANGA

Un altre plat estrela del Mercat és el seu programa d’animació amb cercaviles musicals a càrrec de Sol Re Do, l’actuació del grup local “Gatsby 4” i l’espectacular torre humana que alçarà la Muixeranga d’Alacant en la Plaça del Poble de Finestrat”, va indicar Vicente Atienza.

Pàrquing gratuït, Punt d’Informació Turística i ruta guiada “Descobreix Finestrat”

Com va informar l’edil, Amelia Mayor, els visitants tenen a la seua disposició el pàrquing municipal gratuït amb accés directe als principals carrers on se celebra el Mercat. També es podrà aparcar en la zona esportiva de La Foia. L’Oficina municipal de Turisme de la Plaça del Poble romandrà oberta i, per als que vulguen aprofitar la visita al Mercat per a conéixer el nucli històric, poden apuntar-se a les rutes guiades “Descobreix Finestrat” que partiran des de la Fonteta el dissabte i diumenge al matí, a les 11:00 hores.

Finalment, la regidora de Mercats, Amelia Mayor, va invitar la població de Finestrat i de tota la província a aprofitar aquest cap de setmana “per a descobrir l’encant del nostre nucli històric i, al mateix temps, gaudir de l’autèntic, l’artesanal, l’autòcton i de les activitats que hem programat per a tots els públics a Finestrat”.

(GABINET DE PREMSA: 9.04.19)

Programa d’actes

Dissabte 13 d’Abril

10.30 h. C/La Fonteta. Pregó de benvinguda i cercaviles inaugurals.

11:15 h. C/La Fonteta. Visita guiada “Descobreix Finestrat”.

11:30 h. C/ l’Hort. Taller infantil: “Crea el teu paper”.

12:00 h. Plaça Unió Europea. Vol amb globus.

12:30 h. Passeig d’Oques.

13:00 h. Actuació itinerant. “El Ball de Sant Vito”.

13:00 h. Plaça de l’Ajuntament. Elaboració recepta típica Finestrat.

Comissió de Festes 2019 Barraca El Potro (a preus populars).

13:15 h. C/ l’Hort.  Taller infantil: “Fes el teu formaget”.

17:00 h. Actuació itinerant. “Sol Re Do”.

17:00 h. Plaça Unió Europea: Vol amb globus.

17:30 h. C/La Fonteta:  Visita guiada.  “Descobreix Finestrat”.

18:30 h. Plaça Unió Europea. Concert de Dani Miquel.

18:30 h. Actuació itinerant. “El Ball de Sant Vito”.

19:00 h. Passeig d’Oques.

19:30 h. C/ La Fonteta. Taller infantil de Macramé.

20:00 h. C/ l’Hort.   Taller infantil: “Fes el teu formaget”.

20:15 h. C/ l’Hort.  Taller infantil: “Crea el teu paper”

21:00 h. Actuació itinerant. “Sol Re Do”.

 

Diumenge 14 d’Abril
10.30 h. Obertura del Mercat. “Sol Re Do”.

11:00 h. C/ La Fonteta. Visita guiada “Descobreix Finestrat”.

11:15 h. Actuació itinerant. “El Ball de Sant Vito”.

11:30 h. C/ l’Hort.   Taller infantil: “Crea el teu paper”.

12:00 h. C/ l’Hort. Taller infantil “Fes el teu formaget”.

12:00 h. Plaça Unió Europea. Vol amb globus.

12:45 h. Plaça Unió Europea. Espectacle familiar de titelles “La torre de la saviesa”.

13:00 h. Plaça de l’Ajuntament. Elaboració recepta típica Finestrat.

Comissió de Festes 2019 Barraca El Potro (a preus populars).

13:15 h. Plaça del Poble. “Muixeranga d’Alacant”.

13:30 h. Actuació itinerant. “El Ball de Sant Vito”.

17:00 h. Passeig d’Oques.

17:00 h. Actuació itinerant. “El Ball de Sant Vito”.

17:15 h. Plaça Unió Europea. Espectacle familiar de titelles “La torre de la saviesa”.

18:00 h. Plaça Unió Europea. Vol amb globus.

18:00 h. C/ l’Hort  Taller infantil. Fes el teu formaget”.

18:30 h. C/ La Fonteta.  Taller infantil de Macramé.

19:00 h. C/L’Hort. Concert: “Gatsby 4”.

19:30 h. C/ l’Hort.   Taller infantil: “Crea el teu paper”.

20:00 h. Actuació itinerant “Sol Re Do”.

20:30 h. Actuació itinerant: “El Ball de Sant Vito”.

I a més, FIRA INFANTIL en la Plaça de la Unió Europea amb sénia, cavallets, pneumàtics de xoc, globus aerostàtic i moltes sorpreses més.

Demostració d’antics oficis com el treball del ferro, fusta, llana, fang, espart, pedrapiquer, seda i plata.

I punt de venda dels productes típics en “Associació de Dones de Finestrat” (carrer Nou, 5).

El programa es pot consultar al detall en la pàgina web municipal i en les pàgines institucionals de facebook i twitter, a més d’haver-se distribuït en paper per localitat i comarca.

Talls de trànsit

Amb motiu de la celebració del Mercat des del divendres 12, a les 14:00 hores, es tallarà l’accés a carrer Fonteta, carrer Nou i Sant Vicent des d’encreuament amb Carrer Puig Campana.

Aquestes restriccions afecten també els accessos als carrers Costereta, Sant Josep, Sant Miquel, Castell, Darrere Cases i es mantindran fins a les 14:00 hores del dilluns 15, després de l’arreplega i neteja dels vials indicats.

+Info i incidències al telèfon 639 620 690.