Finestrat celebra aquest cap de setmana el seu Mercat Gastronòmic i Tradicional als carrers del centre històric

Presentació conjunta de la campanya comarcal “Homes de cures” a Finestrat
18/04/2023
Multitudinària arrancada del Mercat Gastronòmic i Tradicional de Finestrat
18/04/2023

HI HAURÀ MÉS DE 60 LLOCS D’ARTESANIA, ANTICS OFICIS, RECEPTES TRADICIONALS, ACTUACIONS MUSICALS I UN COMPLET PROGRAMA D’ANIMACIÓ INFANTIL

El centre històric de Finestrat acull aquest cap de setmana, 15 i 16 d’abril, el seu Mercat Gastronòmic i Tradicional, una alternativa comercial, turística i d’oci per a tots els públics. Organitzat per l’Ajuntament de Finestrat i l’empresa local Iber, en col·laboració amb la Associació de Dones de Finestrat i la Comissió de Festes 2023 MiniTofols, enguany tornen a apostar per l’artesania, la gastronomia més tradicional, els productes de la terra, la demostració d’antics oficis, la música en directe, contacontes, tallers infantils i fira de fusta, entre altres sorpreses.

A la presentació d’aquest Mercat ha assistit l’alcalde, Juanfran Pérez, la regidora de mercats, Donna Rebeca Plummer, la presidenta de l’Associació de Dones de Finestrat, Teresa Climent, l’artesà local Íbero, Vicent Atienza i el representant de la Comissió de Festes, Adrià Ortuño.

En ple compte arrere la regidora de Mercats, Donna R. Plummer, va afirmar que “aquest cap de setmana torna el nostre Mercat Gastronòmic i Tradicional, una proposta per a tots els públics que després de diverses edicions s’ha consolidat com una de les cites més multitudinàries de la comarca en aquestes dates”, va afirmar l’edil.

PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE MERCATS, DONNA R. PLUMMER, ACÍ:

Llocs d’artesania, antics oficis, tallers infantils i fira de fusta

El Mercat abastarà els principals carrers del centre històric fins a la Plaça de l’Ajuntament passant per carrer Nou i també per L’Hort i Sant Vicent. En aquests carrers es concentraran més de 60 llocs d’artesania i demostració d’oficis antics com el treball del ferro, fang, espart, picapedrer, vidre bufat i plata.

També hi haurà una programació molt especial pensada en els més xicotets com els tallers de tatuatges infantils distribuïts per diversos punts del mercat, el contacontes itinerant o la fira de fusta amb sénia, cavallets, vaixell i jocs de fusta.

Productes típics i elaboració de receptes tradicionals

Des de l’Associació de Dones de Finestrat hi haurà punt de venda de productes típics de Finestrat com a mel, mistela, coques dolces i la coca girà, a més de novetats com la pericana, els capellans i tomaca seca. “D’aquesta manera, va indicar la presidenta de l’associació, Teresa Climent, “intentem conservar la grandesa dels nostres productes de tota la vida. També posarem a la disposició dels visitants les receptes perquè tots els visitants li les puguen emportar per a cuinar-les a casa i així difondre la nostra cuina més tradicional”.

Per part de la Comissió de Festes 2023, cuinaran a peu de carrer receptes típiques com el putxero amb pilotes, el dissabte, i l’arròs amb fesols i naps, el diumenge. A més de tapes, aquestes receptes es podran degustar per preus populars i la recaptació anirà destinada a l’organització de les festes patronals que a Finestrat se celebren el mes d’agost.

Animació de carrer, actuacions musicals i MUIXERANGA

Un altre plat estrela del Mercat és el seu programa d’animació amb cercaviles musicals a càrrec Cremallera Teatres, Tamborinada i Alan Nik, l’actuació dels grups “Calm the Rage”, “Künt” i l’espectacular torre humana que alçarà la Muixeranga d’Alacant, en diversos punts del Mercat”, va indicar Vicente Atienza.

Pàrquing gratuït, Punt d’Informació Turística i ruta guiada “Descobreix Finestrat”

Com va informar l’edil, els visitants tenen a la seua disposició el pàrquing municipal gratuït amb accés directe als principals carrers on se celebra el Mercat. També es podrà aparcar, donat l’elevat volum de visites, en la zona esportiva de la Foia amb un bus llançadora de connexió contínua al nucli històric.

L’Oficina municipal de Turisme de la Plaça del Poble romandrà oberta i, per als qui vulguen aprofitar la visita al Mercat per a conéixer el centre històric, poden apuntar-se a les rutes guiades “Descobreix Finestrat” que partiran des de la Fonteta el dissabte a la vesprada (17.30 hores) i diumenge al matí, a les 11.00 hores.

Finalment, la regidora de Mercats, Donna Rebecca Plummer, va convidar a la població de Finestrat i de tota la Comunitat a aprofitar aquest cap de setmana “per a descobrir l’encant del nostre centre històric i, al mateix temps, gaudir de l’autèntic, l’artesanal, l’autòcton i de les activitats que hem programat per a tots els públics a Finestrat”.

HORARIS Bus La Cala-Urbanitzacions-Mercat (dissabte i diumenge-gratuït)

Al matí.

-Eixida: 11.00h. La Cala-Urbanitzacions-Mercat.

-Retorn: 14.00h. Mercat-Urbanitzacions-La Cala.

A la vesprada.

-Eixida: 17.00h. La Cala-Urbanitzacions-Mercat.

-Retorn: 20.00h. Mercat-Urbanitzacions-La Cala.

Quant a les parades són en aquest ordre (per a pujar al Mercat) i al revés per a baixar a la Cala:

-Parada de la Cala (Rotonda Trattoria-AleHop-Avinguda Marina Baixa Cala Finestrat)

-Parada Bulevard (marquesina CV-767-eixida rotonda Carrefour, a l’altura de KFC)

-Parada Sierra Cortina (Rotonda Àsia Gardens)

-Parada Terra Marina (Rotonda entrada urbanització)

-Parada Golf Bahía (Marquesina CV-767-a prop rotonda urbanització)

-Parada Balcón de Finestrat (Parada entrada urbanització)

BUS llançadora Pàrquing-Mercat

Si vens amb el teu vehicle pots aparcar en la zona poliesportiva i, des d’allí, arribar al Mercat amb Bus llançadora.

Eixides contínues des de pavelló i camp futbol fins a Plaça UE:

De 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores.