Finestrat cedirà dues parcel·les a la Cala a l’Associació “Mujeres con voz Marina Baixa” per a la construcció de vivendes per a dones que han patit violència de gènere

La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza dos cursos d’anglés per a aconseguir el A2 i el B2
14/01/2019
Finestrat celebra este domingo la tradicional festividad de Sant Antoni del Porquet
16/01/2019

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va anunciar este matí que les dues parcel·les dotacionals del sector 14 de la Cala seran cedides a l’Associació “Mujeres con voz Marina Baixa” perquè allí puguen executar el seu projecte de construcció de vivendes destinades a dones maltractades i en risc d’exclusió social. Per a conéixer de primera mà els detalls del projecte de l’Associació, l’alcalde es va reunir amb la Presidenta, Margarita Luján, la Vicepresidenta, Maite Rivera, l’arquitecta de Lemon Studio, Ángela Rodríguez, i l’arquitecte municipal, Francisco Monzó.

L’alcalde va recordar que fa uns mesos el consistori va recuperar la titularitat sobre aquestes dues parcel·les que l’any 2011 van ser cedides a la Generalitat Valenciana per a construir vivendes en règim de lloguer per a jóvens (VPP). “Després de diversos anys sense que s’adoptaren mesures per a executar aqueixa obra decidim recuperar el dret de superfície sobre aquestes parcel·les amb la voluntat de destinar-les a un fi social. Després de mantindre diverses trobades amb l’Associació Mujeres con voz Marina Baixa i valorar la viabilitat del seu projecte amb els nostres equips tècnics anem a cedir-los aquestes parcel·les on podran construir vivendes destinades a dones que han patit violència masclista i que es troben en risc d’exclusió social”.

Les parcel·les estan ubicades en el sector 14, entre el Bulevard comercial i la Cala de Finestrat. Entre les dues parcel·les aconsegueixen uns 4.000m2 de superfície on l’Associació “Mujeres con voz Marina Baixa” té projectat construir 10 vivendes d’uns 80m2 cada una, amb bany, cuina, saló i aplicant criteris d’arquitectura sostenible i ecològica.

A finals d’aquest mes, segons va informar l’alcalde, ja està previst que es porte a ple la proposta de conveni de cessió de les parcel·les a l’Associació. Per a avançar en els tràmits les representants de “Mujeres con voz”, junt amb el Consell d’Igualtat de la Marina Baixa, tenen previst aquest dimecres, 16 de gener, una trobada amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, per a exposar el projecte i anunciar que disposen dels terrenys per a la seua construcció a Finestrat. “Esperem que la Generalitat col·labore i finance aquest projecte”, va afirmar l’alcalde. “Si les administracions volem donar imatge d’unitat i fer un front comú per a combatre aquest gran problema social com és la violència contra les dones, crec que la Generalitat té una oportunitat històrica en disposar ara d’un terreny gratuït on fer unes vivendes que en la Marina Baixa són molt necessàries”.

En la mateixa línia es va pronunciar Margarita Luján, presidenta de l’Associació “Mujeres con voz Marina Baixa” en afirmar: “Tenim la necessitat de vivendes per a dones que han sigut víctimes de violència masclista. Tenim el projecte realitzat de manera altruista per l’arquitecta Ángela Rodríguez. Tenim les parcel·les gràcies a la cessió que realitzarà l’Ajuntament de Finestrat. I ara buscarem el suport de la Generalitat, la Diputació d’Alacant, els consistoris, les empreses i els particulars que vulguen ajudar-nos a fer-ho realitat”.

(GABINET PREMSA.15.1.2019)

Contacte Mujeres con voz Marina Baixa

mujeresconvoz17@gmail.com

664 105 541