Finestrat cancel·la el deute pendent amb l’ICO del Pla de Pagament a Proveïdors i la refinança amb una entitat privada

Finestrat convoca una línia pionera d’ajudes municipals per al pagament d’hipoteques de l’habitatge habitual
22/06/2021
Recta final de les competicions per a l’Escola de Pilota de Finestrat
22/06/2021

L’AJUNTAMENT TAMBÉ SOL·LICITARÀ Al MINISTERI QUE DEIXE SENSE VIGÈNCIA EL PLA D’AJUST, CONDICIÓ OBLIGATÒRIA PER A EMPRENDRE ACCIONS COM LA BAIXADA D’IMPOSTOS I NOVES INVERSIONS EN LA LOCALITAT

En el ple extraordinari celebrat aquest matí ha sigut aprovada per unanimitat la proposta d’Alcaldia per a concertar una operació de crèdit destinada a cancel·lar totalment el deute pendent de l’Ajuntament amb el fons en liquidació per al Finançament dels Pagaments a Proveïdors. En la mateixa proposta, també inclou sol·licitar al Ministeri d’Hisenda que deixe sense vigència el Pla d’ajust.

Segons va informar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “hui hem aprovat un refinançament del deute que tenia l’Ajuntament de Finestrat amb l’ICO per a abonar el Pla de Pagament a Proveïdors que en el seu moment va convocar l’Estat per a ajudar les administracions a saldar els seus deutes. Ara ho hem refinançat amb una entitat privada. Aquesta operació ens permetrà, a més de pagar menys interessos, poder afrontar accions que el Pla d’Ajust no ens permetia com baixar impostos als veïns de Finestrat”. Com va indicar la primera autoritat local “això és un procés que comença hui. Esperem que d’ací a final d’any el Ministeri d’Hisenda ens eximisca d’aquest Pla d’Ajust. I, per tant, que puguem afrontar l’any vinent amb la possibilitat de baixar impostos i d’assumir noves inversions i nous reptes per al futur imminent”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

L’import de l’operació ascendeix a 9.423.302€ i la data de venciment és el 30 de juny de 2032.

 

GABINET DE PREMSA (18.6.2021)