Finestrat cancel·la de manera anticipada un deute bancari de 800.000€ gràcies al superàvit de l’exercici 2019

Segueix en directe la sessió plenària ordinària en línia de l’Ajuntament de Finestrat
28/05/2020
Finestrat passa a Fase 2 el dilluns amb l’obertura progressiva de dependències com el Centre Juvenil
01/06/2020

L’ALCALDE REIVINDICA LA NECESSITAT DELS AJUNTAMENTS DE DISPOSAR DE ROMANENT PER A AJUDES SOCIALS I CANCEL·LAR DEUTE

La disposició de superàvit en les arques municipals de l’Ajuntament de Finestrat ha permés hui la cancel·lació de manera anticipada d’un deute bancari de 800.000€ destinada a abonar, entre altres qüestions, les obres de construcció del pàrquing municipal. Aquesta operació, aprovada hui en sessió plenària, cancel·la els 5 anys pendents de pagament del préstec i, amb això, estalvia al consistori més de 165.000€ en interessos.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va explicar que “gràcies al superàvit pressupostari amb el qual tanquem l’exercici 2019 hem pogut cancel·lar de manera anticipada aquest deute de 800.000€ i, al mateix temps, estalviar en els pròxims 5 anys més de 165.000€ a les arques municipals”. En aquest sentit, el primer edil va posar com a exemple la gestió del romanent positiu de tresoreria que s’està realitzant des del govern local de Finestrat “perquè en els últims 4 anys hem sigut capaços de reduir el deute en 7’5 milions de €”. “Nosaltres hem destinat part d’aqueix superàvit a amortització anticipada de deute i, alhora, a més de 1’2 milions d’euros en ajudes socials. Amb tot això, va afegir l’alcalde, la qual cosa venim a reflectir és la importància que els Ajuntaments, que són l’administració més pròxima i que millor coneix les necessitats dels seus veïns, disposen d’un sistema eficaç de finançament per a fer costat a les famílies, als autònoms, micropimes i a les persones que necessiten ajuda econòmica perquè, entre altres qüestions, encara estan pendents del pagament dels ERTOS per part del Govern Central”.

En aquest sentit, l’alcalde va ser crític amb la pretensió del Govern de disposar dels romanents dels Ajuntaments. “Això ens hauria deixat sense liquiditat i no hauríem tingut recursos ni per a cancel·lar deute ni per a ajudar a la ciutadania amb més d’1 milió d’euros per a fer front a la crisi sanitària i socioeconòmica causada pel Covid-19”