Finestrat bonificarà un 95% la plusvàlua per herències

Finestrat organitza una jornada per a ajudar a les persones desocupades en el procés de cerca de Treball
11/03/2022
Aquest dissabte 19 viu la PRIMAVERA FEST a Finestrat
15/03/2022

APROVATS 18 MILIONS € DE PRESSUPOST 2022 SENSE VOTS EN CONTRA PER TERCER ANY CONSECUTIU I AMB UNA APOSTA PELS GRANS PROJECTES, L’OCUPACIÓ, LES AJUDES SOCIALS I TAMBÉ PER LA CONTENCIÓ DE LA DESPESA

REBAIXA DE LA PLUSVÀLUA

És una de les reivindicacions més demandes pels veïns de Finestrat. Baixar impostos i no pagar de més per allò que heretem.

Per això, aquest matí, en el Ple Extraordinari de Pressupostos d’Ajuntament de Finestrat, s’ha aprovat l’ordenança reguladora de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana. En ella s’especifica clarament la bonificació del 95% de la quota del la plusvàlua en les transmissions per herències.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca “en el ple de hui hem adaptat la nostra ordenança per a bonificar fins al 95%, el màxim legal, totes les donacions que tinguen els veïns de Finestrat per herències. Jo crec que és molt injust que les persones paguen pels béns que li deixen els seus familiars. A partir d’ara tindran la bonificació màxima del 95%. Per això mateix, inste el govern de la Generalitat que seguisca l’exemple d’aquest Ajuntament i suprimisca l’impost de donacions i successions”.

Igualment, quan es duga a terme una venda s’aplicaran els nous trams marcats per la Llei Reguladora d’Hisendes Locals. Això repercutirà en una baixada de quasi el 80% en les propietats amb més anys de 10 anys.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

PRESSUPOSTOS 2022 FINESTRAT: 17.919.435 €

Foment d’ocupació i ajudes socials: 1.204.867 €

En aquest mateix ple s’han aprovat els pressupostos 2022 per a Finestrat. I s’ha fet, igual que els dos anys anteriors, sense cap vot en contra.

Aquest pressupost de 18 milions d’euros continua apostant, sobretot, per l’ocupació i les ajudes socials. Només en el capítol 4, destinat a ajudes socials, beques i convenis esportius o culturals es destinen 1.204.000 €.

No obstant això, l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, ha volgut advertir que, si bé l’ajuntament continuarà treballant perquè les ajudes arriben a tots, també demanarà, com a contrapartida, que aquells que les reben treballen en la reinserció laboral a través dels cursos que organitza el propi Ajuntament.

“Som conscients de la situació actual, després de la pandèmia ara seguim amb el conflicte bèl·lic d’Ucraïna i Rússia i l’augment dels costos econòmics en subministraments com el combustible o l’electricitat. Per tant, des de l’Ajuntament continuarem ajudant a les persones més vulnerables que més el necessiten però farem un pas important: aquelles persones que puguen inserir-se en el mercat laboral i estan rebent prestacions socials tindran l’obligació de realitzar els cursos i accions de foment de l’ocupació” ha declarat el primer edil qui ha afegit que “per això, els motivarem a participar en aquestes accions formatives per a trobar un treball”.

Projectes per al futur: 3.770.004 €

També suposa un desafiament per a aquesta administració continuar mantenint una gran aposta pels projectes de millora de Finestrat.

Parlem de projectes com l’enllumenat en les partides rurals, el condicionament de camins i vials, la nova fase del passeig marítim de la Cala, la reurbanització de l’Avinguda Benidorm, la construcció de parcs canins, la millora de l’entrada centre històric o el projecte que permetrà la construcció d’Institut Educació Secundària.

En total, quasi 4 milions d’inversió per a un poble que creix, es modernitza i s’adapta als nous temps. “Hem aprovat el pressupost municipal que ascendeix a prop de 18 milions €. Reforcem les inversions amb prop de 4millones €, moltes d’elles comptant amb el suport de la Diputació d’Alacant i fons europeus i altres amb els propis recursos de l’Ajuntament” ha remarcat l’alcalde Juanfran Pérez Llorca.

Juanfran Pérez Llorca també va tindre paraules per a l’actual situació que travessa el país, provocada per la pandèmia patida durant els últims 2 anys, i ara amb la invasió d’Ucraïna que ha provocat una crisi humanitària i que accentuarà l’actual crisi econòmica. “Encara que tinguem el pressupost aprovat posarem en marxa un Pla especial de contenció de la despesa perquè estic segur que les partides assignades per a pagar llum, combustible, etc. es veurà incrementat. No volem que això desestabilitze els comptes de l’Ajuntament. Estem sent exemplars en els últims anys, invertint molt però també generant romanent. I seguirem en aqueixa línia”