Finestrat baixa el tipus impositiu de l’IBI i la plusvàlua

Renovem el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i la Comunitat de Regants “Els Molins”
26/05/2022
El corredor de Finestrat, Vicente Llorca Climent “Tato” va fer 5é de la general i 3r sènior en el KV Puig Campana
27/05/2022

“ÉS EL MOMENT DE RETORNAR A LA CIUTADANIA L’ESFORÇ QUE VAN FER EN L’ÈPOCA DE LA CRISI ECONÒMICA”

En el ple del pròxim dilluns s’aprovarà una baixada generalitzada de l’IBI i la plusvàlua per a la ciutadania de Finestrat.

El consistori ja tenia en marxa un paquet de bonificacions fiscals per a ajudar a les famílies en situació econòmica de major vulnerabilitat a fer front a impostos locals com l’IBI o el rebut del fem. Ara es va un pas més enllà i es baixaran impostos a tota la ciutadania de manera generalitzada.

En concret, baixaran el tipus impositiu de l’IBI del 0’81 al 0’76%, la qual cosa representa una reducció aproximada del 6% en cada rebut.

En el cas de transmissions per herències, es bonifica en un 95% l’impost de la plusvàlua, la qual cosa representa el màxim que permet la llei.

Com a novetat, modifiquen a la baixa el coeficient sobre període de generació, és a dir, baixen l’impost de la plusvàlua per la transmissió d’aquells immobles que s’hagen mantingut en propietat durant 15 anys o més. I el coeficient que aplicaran en aquests casos serà sempre del 0’10%.

“Què vol dir això? De quina manera ho notaran els veïns en les seues butxaques?, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. “ Si per vendre un habitatge que tenies en propietat durant els últims 15 anys pagaves prop de 6.000€ de plusvàlua, ara pagaràs uns 1.000€. És una reducció molt important. Creiem que és el moment de retornar aqueix esforç que va fer la ciutadania en l’època de crisi econòmica. I ara que l’Ajuntament té una situació estable ens permet reduir progressivament els impostos”.

L’alcalde va assenyalar que aquesta baixada d’impostos no afecta a l’estabilitat econòmica del consistori. “Per a l’Ajuntament suposa una reducció d’ingressos entorn del milió d’euros. Però el creixement urbanístic que estem tenint en els últims anys, ens permet aqueixa baixada. De fet, si seguim aquesta progressió de creixement l’any que ve continuarem la mateixa dinàmica de reducció d’impostos, tant de l’IBI com de la plusvàlua”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ