Finestrat aprova sol·licitar la derogació d’un nou impost de residus aprovat per la Generalitat

Ordre del dia sessió plenària ordinària divendres 29 gener, 9:30h. Ajuntament de Finestrat
29/01/2021
Ronda de contactes de l’alcalde amb les empreses per a augmentar la col·laboració i crear més oportunitats de treball entre la població de Finestrat
01/02/2021

El Ple de l’Ajuntament de Finestrat ha aprovat per majoria, i a petició del Grup Municipal Popular, sol·licitar a la Generalitat Valenciana la derogació, de manera immediata, del nou impost sobre abocats i incineració de residus.

Aquest impost, aprovat pel Consell, repercuteix directament sobre una competència municipal, com són els residus, i obliga els ajuntaments a imposar-ho en el rebut del fem de cadascun dels seus veïns.

El regidor de Medi Ambient, José Vicente Lloret, que ha defensat la moció en el ple, ha posat l’accent que “el que no pot ser és que en aquests temps que estem vivint, amb la crisi que estem patint, la Generalitat, i per extensió els grups que sustenten el govern valencià, el PSPV, Compromís i Podem, vulguen imposar-nos per força un nou impost. Siga del que siga. En aquest cas sobre abocaments i incineració de residus que és competència dels ajuntaments. Això com es tradueix? doncs que a partir d’ara la taxa del fem serà més alta. Haurem de pagar més”

POT ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR DE MEDI AMBIENT, JOSÉ VICENTE LLORET, ACÍ

La mesura que es recull en una directiva europea del 2018 recomana proporcionar instruments i incentius per al reciclatge planteja diverses mesures correctores en cas de no poder aplicar sancions o en aquest cas imposats.

“A més, aquest impost no és d’obligat compliment enguany. Es podria haver retardat. Com volen que els locals comercials, els bars, els restaurants, els hotels, les botigues, les persones immerses en un ERTO, que estan vivint la pitjor crisi que podria mai haver imaginat, suportar ara la pujada de la taxa de fem. Això és il·lògic”

José Vicente Lloret també ha recordat que fins a “El Fons Monetari Internacional ha recomanat al Govern d’Espanya posposar la pujada de la fiscalitat verda fins que la recuperació de la crisi de la COVID-19 siga ferma. Nosaltres com a Ajuntament l’única cosa que demanem és que deroguen aquest impost aprovat quasi amb nocturnitat i traïdoria o que assumisquen ells el pagament o que el retarden. Hi ha altres mesures correctores que recomana la Unió Europea”