Finestrat aprova més de 16 milions € de pressupost sense vots en contra per segon any consecutiu

Reforç especial de neteja viària en les zones de Finestrat amb urbanitzacions en construcció
26/02/2021
Decret restriccions contenció pandèmia a la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de març
01/03/2021

“AQUEST ÉS UN PRESSUPOST FONAMENTALMENT SOCIAL, CENTRAT EN AJUDES, EN EL FOMENT DE L’OCUPACIÓ I A AVANÇAR LA CONSTRUCCIÓ DE L’INSTITUT DE SECUNDÀRIA”, HA DECLARAT L’ALCALDE DE FINESTRAT

Pressupostos eminentment socials i per a la creació d’ocupació. La prioritat són els veïns i el seu futur. Amb aqueixes dues premisses hui s’han aprovat els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Finestrat i l’han fet, per segon any consecutiu, sense cap vot en contra, donades les urgències i les necessitats que presenta l’any 2021. En total per a l’exercici 2021 es contemplen 16.228.433,89€ d’ingressos i 16.277.587,10€ de despeses.

Ajudes socials i foment de l’ocupació: més 1 milió€

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va definir aquest pressupost com fonamentalment social i concorde a la nova realitat. “Destinem més d’1 milió d’euros en acció social i en foment d’ocupació, amb especial sensibilitat cap als aturats de llarga duració. Estem més que doblegant el pressupost de l’any passat en aquest àmbit. Si bé sembla que, amb l’arribada de la vacuna, comencem a veure la llum en la crisi sanitària, les conseqüències socials i econòmiques poden resultar encara molt complicades per a empresaris i treballadors. Molts veïns ho estan passant mal i l’ocupació i les ajudes han de ser la nostra prioritat,” ha assenyalat l’alcalde de Finestrat. En aquest sentit, va recordar que al milió€ inclòs en els pressupostos de 2021 “afegirem un milió més dels romanents que anirà destinat, en poques setmanes, a les ajudes a autònoms i petites empreses, ajudes al lloguer i també bonificacions d’impostos com l’IBI o la taxa del fem per a les persones afectades en general per aquesta crisi”, ha afegit el primer edil. Sobre aquest tema Juanfran Pérez Llorca va agrair el consens i l’enteniment mostrat des de les files del grup socialista en l’oposició “al no votar en contra d’aquests pressupostos per segon any consecutiu. La seua abstenció per a mi és més un sí que un no. I ve fruit del tarannà dialogant que mantenim des de principis de la legislatura”, ha ressaltat l’alcalde.

Uns pressupostos participatius

Entre les partides que també incrementaran la seua aportació es troben les col·laboracions directes a associacions locals d’àmbit cultural, esportiu o empresarial. Més d’un 35% més respecte a l’any passat que es traduirà en 975.000 euros per a donar suport, salvaguardar i fomentar l’associacionisme, l’economia, la cultura, l’esport i les tradicions del municipi “Al cap d’un any en el qual aquestes associacions han vist minvats els seus ingressos hem tingut una especial sensibilitat per a ajudar-los, reflectint també el caràcter participatiu d’aquests pressupostos”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Projecte Institut Secundària

Per primera vegada els pressupostos municipals consignen una partida de 90.000€ a la redacció del projecte del futur Institut d’Educació Secundària. “És una petició veïnal majoritària. Tots estem cansats de veure eixir autobusos plens d’estudiants fins a altres centres de la comarca. Així que seguint les directrius de la Generalitat, hem reservat el pressupost per a redactar el projecte i així iniciar les obres en el moment en què la Conselleria complisca el compromís de facilitar-nos la memòria tècnica”.

Inversions directes

Aquest any 2021 també es veurà, com reflecteixen els comptes, la transformació, modernització i manteniment de Finestrat a través d’accions com la reurbanització de l’Avinguda Benidorm, que s’iniciarà en breu amb suport de la Diputació d’Alacant; la reforma del Consultori de la Cala o culminar el Passeig de la platja. Són 3 milions i mig en inversions directes que, en paraules de l’alcalde, “són la millor prova que continuem treballant, continuem creixent i hem d’adaptar-nos a un municipi que reclama de noves i millors connexions, infraestructures i ordenació del territori”.

10 milions€ romanent tresoreria

En el transcurs de la sessió plenària l’alcalde va avançar que l’Ajuntament disposa de més de 10 milions € autoritzats des del Ministeri d’Hisenda per a invertir. “Recuperarem projectes que no hem pogut executar durant la pandèmia com el parc caní, noves àrees d’esbarjo a les urbanitzacions, 500.000€ en millores en partides rurals per a asfaltat de camins i un projecte sostenible d’enllumenat mitjançant energia solar”. També destinaran part d’aqueix romanent a l’adquisició de sòl per a crear un pàrquing públic en superfície pròxim a l’Avinguda Benidorm i per a noves dependències municipals com la Mancomunitat de Serveis Socials al costat de Sella, Orxeta i Relleu i la seu nova per a la Policia Local.

Salvaguardar el patrimoni

Sense oblidar el nostre passat i el nostre patrimoni: “A petició del grup socialista accelerarem la rehabilitació del Safareig i l’Aqüeducte, així com recuperar el conjunt hidràulic del qual forma part el pont l’Arquet, situat en la partida El Benienzo”. En aquesta mateixa línia de consens, l’alcalde va recollir la proposta del PSPV per a celebrar una comissió de seguiment i control dels pressupostos municipals.

Finalment, el repte en l’agenda 2021 és el Medi Ambient i la Sostenibilitat. En aquest marc està previst, entre altres projectes, la construcció d’un nou Hort Ecològic i un Pla de Sostenibilitat municipal “amb la novetat de treballar amb una Oficina de Fons Europeus per a obrir-nos noves vies de subvencions en 3 àmbits: la modernització, el foment de l’ocupació i la sostenibilitat del nostre medi ambient”.

(GABINET PREMSA. 25.2.2021)