Finestrat aprova el Pressupost 2023 amb més ingressos i baixant els impostos

3 equips de Finestrat acaben les seues lligues com campiones
24/03/2023
El Llavador municipal i l’antic Aqüeducte Els Molins es converteixen en un nou atractiu turístic per a Finestrat
29/03/2023

19 MILIONS D’EUROS I UNA GRAN APOSTA PER LA REBAIXA D’IMPOSTOS COM ÉS EL 75% DE L’IMPOST DE VEHICLES

Un milió més que l’any passat. Finestrat aprova, per quart any consecutiu sense cap vot en contra, els pressupost del 2023.

Uns pressupostos que ascendeixen a més de 19 milions d’euro. Tot això, havent baixat els grans impostos municipals: la plusvàlua i l’IBI i facilitant a través de bonificacions la rebaixa d’altres taxes com la recollida de residus sòlids urbans, el fem.

Una altra de les grans deduccions és, sens dubte, la bonificació del 75% en l’Impost de Vehicles.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “amb molt bona salut econòmica i democràtica hem aprovat els pressupostos municipals 2023. Primer, salut democràtica perquè hem aprovem els pressupostos sense vots en contra i d’altra banda amb molt bona salut econòmica ja que Finestrat ha recuperat l’alegria econòmica. Mantenim un romanent de tresoreria important el que ens permet aprovar pressupostos molt ambiciosos, d’una banda, en capítol d’inversions per a millorar instal·lacions municipals en matèria esportiva, millora de carrers, nous edificis públics… Però també perquè continuarem ajudant a les persones que ho necessiten amb ajudes socials, bo consum, ajudes parara pagar rebuts d’IBI i taxa de fem. A més, és el primer any que pràcticament tots els impostos municipals s’han reduït i malgrat això augmentarem la recaptació un milió d’euros. Per tant, aquests pressupostos reflecteixen que, baixant impostos i càrrega fiscal, també es pot recaptar més”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRANCISCO LLORCA, ACÍ

La bona gestió administrativa d’aquest ajuntament ha permés igualment accedir i aconseguir més de 4.500.000 euros en participació i subvencions. Un exemple és el quasi 1’5 milió€ aportat per la Diputació d’Alacant en subvencions per a obres i projectes com l’Avinguda de Benidorm, l’Avinguda Sàlvia i Mimoses de la Cala, la campanya Bo Consum Finestrat o les ajudes a PIMES i autònoms, a més dels 3 milions € de fons europeus “Next Generation”.

Quant a grans projectes es contempla, entre altres, la construcció de dos nous pàrquings en el centre històric amb més de 200 places; les noves instal·lacions esportives, com el Carrer de la Pilota o les graderies per al camp de futbol, en el complex esportiu de la Foia o el condicionament de l’enllumenat i asfaltat en partides rurals.

En aquest mateix pressupost es continua apostant per les ajudes socials per a les famílies més necessitades, així com les ajudes per al transport escolar, a les famílies amb xiquets en Escoles Infantils o als universitaris que estudien fora de casa.

Es manté el compromís, igualment, amb tots els clubs esportius i associacions culturals a través de convenis que garanteixen la seua labor en el municipi de Finestrat.

(GABINET PREMSA.27.3.2023)