Finestrat aprova el Conveni per a la Construcció d’una Nova Caserna de la Guàrdia Civil

Nova crida a la solidaritat: jornada de donació de sang a Finestrat aquest dilluns 3 d’octubre
30/09/2022
Juan Warx i Ós Gat, artistes guanyadors del premi Finestrat Art Públic amb el projecte “Àmfora de Finestrat”
02/10/2022

L’Ajuntament de Finestrat destinarà 300.000 mil euros a la construcció de la nova caserna de la Guàrdia Civil a través d’un conveni amb el Ministeri de l’Interior. Així s’ha aprovat per unanimitat en l’últim Ple Municipal.

“L’Ajuntament de Finestrat està disposat a aportar una parcel·la, en la partida l’Alcàsser que és la principal entrada al municipi. Igualment, faríem una aportació de 300.000 euros, a més d’assumir tots els projectes, amb l’única condició que el Ministeri de l’Interior es comprometa a realitzar les obres en el termini màxim de 2 anys i sobretot que el nombre d’efectius de la Guàrdia Civil augmente a 20 a la localitat de Finestrat, que entenem que pel nombre d’habitants que hi ha ja ha de ser superior” va assenyalar l’alcalde Finestrat, Juanfran Pérez Llorca.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

L’Ajuntament licitarà la redacció dels projectes de conformitat amb els serveis tècnics de la Guàrdia Civil. Durant tot el procés hi haurà una comissió mixta de seguiment integrada per l’Ajuntament de Finestrat i la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Aquest conveni ve provocat per l’actual situació de les dependències de la Guàrdia Civil a Finestrat que resulten insuficients per a cobrir les necessitats d’aquest cos de seguretat en la zona. L’actual aquarterament de Finestrat dona servei també a les localitats de Sella i Relleu.