Finestrat aposta per l’art contemporani en la seua escena urbana amb el certamen “FINESTRAT ART PÚBLIC”

Finestrat convoca aquesta setmana les ajudes a autònoms i empreses que no van poder acollir-se al Pla Resistir
27/04/2021
Segueix la ronda de contactes de l’alcalde amb les empreses de Finestrat
28/04/2021

L’AJUNTAMENT COL·LABORA AMB LA UNIVERSITAT MIGUEL HERNÁNDEZ EN AQUESTA PROPOSTA A LA QUAL JA ES PODEN PRESENTAR PROJECTES FINS Al 30 DE JUNY

Millorar l’estètica de l’escena urbana. Donar suport al talent artístic dels seus creadors. Posar en valor el context urbà i natural de Finestrat. I fer-ho des de l’Ajuntament i en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Amb aquestes premisses des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Finestrat han llançat “FINESTRAT ART PÚBLIC”, un certamen de propostes artístiques per a donar suport al treball dels artistes al mateix temps que acosta l’art contemporani a tots els sectors de la població. El termini de presentació de propostes és de 2 mesos i està obert fins al 30 de juny.

En paraules del regidor de Cultura, Héctor Baldó, “fa un mes aproximadament llancem aquest certamen artístic, Finestrat Art Públic, en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx, en el qual conflueixen 2 objectius d’aquesta Regidoria de Cultura: millorar l’estètica dels espais públics de Finestrat amb obres d’art perfectament integrades; i, al mateix temps, ajudar i promocionar el treball d’artistes en actiu i també estudiants de Belles arts de la UMH. Després d’aquest període d’estudi dels espais proposats, va afegir l’edil, obrim el termini de presentació d’obres fins al pròxim 30 de juny”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, HÉCTOR BALDÓ ACÍ

El coordinador del certamen és Miguel Alejos: “la I Convocatòria Finestrat Art Públic està dirigida a artistes interessats a desenvolupar una intervenció artística site specific, urbana i de caràcter efímer que reflexione sobre l’aproximació de l’art contemporani a l’espai públic i context de Finestrat, una proposta molt a l’ordre del dia en aquests últims temps. D’aquesta manera, la localitat es converteix en espai expositiu i també en camp de treball i experimentació on els artistes poden abastar una infinitat de possibilitats”.

Els enclavaments proposats des de l’Ajuntament per a albergar aquestes obres són l’Àrea recreativa de la Font del Molí, la Plaça de la Unió Europea, La Placeta, el Mirador del carrer Sant Josep, el carrer Hostal i la Plaça de l’Àmfora de la Cala. “Per a tots aquests espais ens agradaria que les propostes presentades tinguen en compte les singularitats de Finestrat, el seu patrimoni cultural, natural i paisatgístic i també que posen en valor la importància de les relacions socials en la nostra comunitat, afavorides per l’ús de l’espai públic a través de l’art contemporani”, va indicar l’edil. Les bases del certamen també contemplen la possibilitat que els participants suggerisquen l’espai per a dur a terme el seu projecte, la qual cosa es valorarà per comissió avaluadora que es constituirà per a designar els premis a partir del 30 de juny.

Modalitat de participació i premis

Hi ha dues modalitats de participació: general i, amb l’objectiu de promocionar a joves talents, hi haurà una modalitat específica oberta a l’alumnat del Grau o Màster en la Facultat de Belles arts d’Altea. Els projectes són de format lliure i engloben des de pintura i escultura, pràctiques contemporànies de vídeo-art, instal·lació, performance, etc., tenint en compte sempre la seua perdurabilitat perquè el període previst d’exhibició serà de 2 anys.

L’import dels premis serà 4.000,00 € en la categoria Artista General i 3.000,00 € en la modalitat Alumnes Universitat Miguel Hernández. En aquestes quanties ja es contemplen les despeses de producció, muntatge i cessió de drets de reproducció de l’obra, entre altres. Es podrà participar de manera individual o col·lectiva presentant únicament un projecte.

Les bases del certamen publicades en el BOP es poden consultar ACÍ

La fitxa d’inscripció està disponible ACÍ

Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a l’adreça finestratartepublico@gmail.com

(GABINET DE PREMSA: 27.4.2021)