Finestrat aposta per actuacions musicals en directe amb el seu nou canal a Twich

Recepció de l’alcalde al jove de Finestrat que realitzarà les seues pràctiques en instal·lacions esportives municipals
05/03/2021
“Balconades” per la igualtat a Finestrat
09/03/2021

EL GRUP “MALUKS” ESTRENA AQUEST CANAL AMB EL CONCERT QUE ES RETRANSMETRÀ EL DISSABTE 20 DE MARÇ DES DE LA CASA DE CULTURA

El quartet femení valencià MALUKS arriba a Finestrat amb un concert en directe que s’emetrà per Internet des de la Casa de Cultura el dissabte 20 de març. Es tracta de la primera actuació musical que llança la Regidoria de Festes amb el lema “FINESTRAT IN STREAMING” per a poder continuar oferint actuacions musicals a la ciutadania, sobretot als més joves. El concert es podrà seguir en reproducció en continu pel nou canal que l’Ajuntament de Finestrat ha activat en Twich i també en el canal “FinestratDirecto” de YouTube.

En paraules del regidor de Festes, Héctor Baldó, “al cap d’un any en el qual la situació sanitària ens ho ha posat realment difícil hem buscat aquesta fórmula per a celebrar actuacions que retransmetrem en directe a través d’Internet. I ho farem tant en el canal “FinestratDirecto” de You Tube que ja teníem en marxa, com en el nou canal que hem activat en Twich, pensant especialment a arribar al públic més jove”. L’edil de Festes va posar en valor el grup que estrena aquesta iniciativa, el quartet femení de música urbana i tropicalisme valencià MALUKS. “Després de 2 anys de singles i clips amb molts seguidors en xarxes MALUKS arriba a Finestrat per a presentar el seu àlbum debut, Som i Vibrem. És veritat que aquest grup mereix veure’s i gaudir-se en directe perquè té unes propostes molt ballables i festives. No obstant això, no volem renunciar a gaudir de l’espectacle i la bona música en directe. Per això, apostem per viure aquesta experiència des de casa i d’una manera segura, conforme ens toca fer ara fins que millore la situació sanitària”.

El regidor de Festes també va avançar que la proposta “Finestrat in Streaming” i el seu canal en Twich arriba per a quedar-se, “perquè és una fórmula que volem aprofitar per a oferir propostes lúdiques i seguir connectats amb la gent jove”.

MALUKS, quartet femení urbà i tropicalisme valencià naix en 2019 de la fusió de les arrels mediterrànies amb els ritmes del Carib i tropicals i una producció musical purament electrònica i ballable. Després de 2 anys de llançar diversos singles i clips molt seguits en xarxes com el tema “Comboi” gravat a Finestrat, i després d’haver tocat en festivals com Feslloc, Festivern o el Vinya Rock, arriben a la Casa de Cultura finestratí amb el seu àlbum debut “Som i vibrem”. El tracklist d’aquest treball destaca per ser eminentment ballable però també pel seu missatge transversal d’apoderament i sonoritat. De fet, la cançó que obri el disc, “Me toca”, és una reivindicació de les dones en l’escena musical; el tema “Comboi” recopila totes aquelles coses lligades a la cultura valenciana que fan felices a aquest quartet i que, van plasmar en un clip gravat en el centre històric de Finestrat a l’estiu de 2019; i “L’espera” amb ZeBRASS, va nàixer durant el confinament tracta sobre sentir-te empresonada i sola.

La paleta de sons de les MALUKS inclou dancehall, dembow, rap, timba llatina amb grans dosis de baixos i vibracions positives“

Tots aquests temes de MALUKS es podran seguir en reproducció en continu pel canal de la plataforma TWICH www.twich.tv/finestratayuntamiento “al qual convidem a seguir-nos, sobretot els més joves”, va indicar l’edil, i també en el canal FinestratDirecto de YouTube el dissabte 20 de març, a partir de les 19.00 hores.

(GABINET DE PREMSA: 6.3.2021)