Finestrat agilitza la intervenció contra incendis amb nous punts en la seua xarxa d’hidrants

Descobrim els Tresors Naturals del Puig Campana a través de Fotografies de la seua Flora Silvestre
09/01/2024
Finestrat acosta l’administració digital a la ciutadania
10/01/2024

Finestrat incorpora nous punts a la seua xarxa d’hidrants el que agilitza al màxim la intervenció dels bombers en l’extinció d’incendis. L’exemple més recent és el nou hidrant de l’Avinguda Aitana, implantat durant les obres de reurbanització de Camí de Reis i Avinguda Benidorm. Just ahir una autobomba dels Bombers Provincials (amb base en el Parc a Benidorm) va poder repostar allí 6.500 litres d’aigua per al control i extinció d’un foc declarat a l’interior d’una parcel·la privada de la partida rural L’Atzúbia.

“És fonamental invertir en prevenció d’incendis”, va indicar l’edil de Seguretat, Beatriz Quintillán. “Des del nostre Ajuntament el fem tant en les actuacions en el medi rural com en el mitjà urbà. L’exemple més evident és la nostra xarxa d’hidrants (boques antiincendi). Tenim més de 150 per tot el terme municipal. En el seu moment vam ser pioners en geolocalitzar tota aquesta xarxa mitjançant una aplicació informàtica que permet als bombers, amb tan sols un clic, trobar la ubicació exacta de cada hidrant, arribar directes amb el camió, connectar-se a les boques d’aigua i emprendre les labors d’extinció amb la major rapidesa”.

En els últims anys s’han geolocalitzat a Finestrat més de 150 hidrants en tot el terme municipal, tant en el centre històric com La Cala, urbanitzacions i Bulevard, de manera que els bombers tenen referenciats aquests punts de proveïment d’aigua a través d’una App.

A més de la geolocalització en Internet és clau la senyalització en l’escena urbana perquè tots els hidrants estan senyalitzats de manera horitzontal i aquells que es troben en àrees de major població o de concentració de naus industrials com el Bulevard, també estan indicats amb pals verticals. Aquests treballs inclouen la posada a punt de la instal·lació,

“És una labor conjunta d’aquest Ajuntament i els Bombers als quals des d’ací vull donar les gràcies per la seua excel·lent col·laboració i excepcional actuació en matèria de prevenció i protecció contra els incendis, tal com hem viscut recentment a la comarca”, va concloure Beatriz Quintillán.

Aquesta mesura se suma a altres actuacions dirigides a previndre incendis com la neteja i desbrossament de les cunetes dels camins rurals.

GABINET DE PREMSA (9.1.2024)