Finestrat adquireix sòl per a dotar al nucli urbà de 200 noves places d’aparcament

La Regidoria de Joventut ajuda als joves en la seua emancipació amb el taller “M’independitze”
21/03/2023
Presentación KM vertical
Compte arrere per al Quilòmetre Vertical Puig Campana que se celebra a Finestrat el diumenge 23 d’abril
24/03/2023

HI HAURÀ UN APARCAMENT EN SUPERFÍCIE AMB 150 PLACES A “EL SALT” I UN PÀRQUING SUBTERRANI PER A 50 VEHICLES EN EL CARRER SANT VICENT

Adquirir sòl per a generar més aparcament. Aquesta és l’actuació que ha portat avant l’Ajuntament de Finestrat per a cobrir una de les principals necessitats del nucli històric que és disposar de més aparcament per a veïns i per a visitants. En concret s’executarà un nou pàrquing a “El Salt” amb prop de 150 places i espai per a autobusos. També es construirà un altre aparcament, en aquest cas subterrani, per a uns 50 vehicles en el carrer Sant Vicent.

Com va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, en la seua recent visita a “El Salt”, “acabem d’adquirir les últimes parcel·les per a situar dos futurs pàrquings a Finestrat. Ara mateix tenim el pàrquing municipal a la Plaça Unió Europea amb 200 places, ara farem 2 més: un en superfície en la Partida El Salt amb capacitat per a prop de 150 places, a més d’una zona per a autobusos. De manera provisional ho habilitarem i al llarg de l’any s’executarà l’obra per a dotar-lo de manera completa. D’altra banda, al carrer Sant Vicent l’any passat vam adquirir un solar que, de manera immediata, habilitem per a aparcament provisional a causa de les obres de l’Avinguda Benidorm, allí estem treballant ara en un projecte d’edificis municipals que inclourà pàrquing subterrani per a uns 50 vehicles. D’aquesta manera, solucionarem un problema de falta d’aparcament que es va accentuar especialment amb les obres de l’Avinguda Benidorm, i també pel creixement poblacional que experimentem aquests últims anys. Amb tot això, tindrem 2 nous pàrquings en el futur, un subterrani al carrer Sant Vicent i un altre en superfície al Salt”. El projecte d’El Salt abasta un espai de 5.000m2 amb unes 150 places d’aparcament, 5 de recàrrega de vehicles elèctrics, 4 per a persones amb mobilitat reduïda i diverses places “familiars”, de major amplitud, pensant en les persones que acudeixen amb carrets de bebé. També hi haurà una zona habilitada per a facilitar el gir i estacionament d’autobusos, a més d’una altra àrea destinada a la parada de bus escolar.

Cal recordar que el nucli històric de Finestrat ja compta amb un pàrquing municipal situat sota la Plaça de la Unió Europea, on hi ha més de 200 places distribuïdes entre les 2 plantes.

“Seran, per tant, un total de 400 places per a tots els veïns i per als turistes que ens visiten en temporada alta i en grans esdeveniments com el Mercat Gastronòmic i Tradicional, el Mercat de Nadal o les proves esportives com Finestrat Costa Blanca Trails”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

 

A més, a final d’aquest mes també es recuperarà l’espai per a aparcament en l’Avinguda Benidorm on està prevista la conclusió dels treballs de remodelació i asfaltat.

(GABINET PREMSA.21.03.2023)