Finestrat adjudicarà dimecres que ve la concessió de la construcció i gestió de la Residència i Centre de Dia

Finestrat celebra la seua Setmana de la Salut del 18 al 22 de novembre
07/11/2019
Gran començament de lliga per al Club Voleibol Finestrat amb les infantils i cadets com a líders de grup
12/11/2019

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va informar que dimecres que ve se celebra un ple extraordinari per a adjudicar la concessió per a la construcció i explotació de la Residència Geriàtrica i Centre de Dia. Després de celebrar-se la Taula de Valoració composta per un comité d’experts amb tècnics municipals i especialistes en la matèria, es va a adjudicar aquest projecte a Portella Conservació i Medi Ambient S.L, empresa que va obtindre la màxima puntuació en gestió del complex geriàtric (15 punts de 15) i en el programa d’activitats complementàries (7’5 de 7’5), a més d’incorporar altres millores sobre les condicions establides en el plec. Entre elles l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va enumerar que “s’han compromés a crear 70 llocs de treball directe per a població de Finestrat, dels quals 18 seran indefinits. També s’han compromés a reduir la duració de les obres a 15 mesos i a augmentar el cànon anual a 30.000€. Una altra qüestió significativa és que proporcionaran 6 places gratuïtes a veïns de Finestrat, al marge de les quals també volem establir uns criteris de prioritat perquè puguen entrar aquelles persones de Finestrat que més ho necessiten”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS ACÍ

POTS ESCOLTAR EL 2n TALL DE L’ALCALDE ACÍ

L’alcalde va posar en valor l’avanç d’aquest projecte amb què “portarem avant una infraestructura social que ve a omplir les expectatives i necessitats de la població de Finestrat, on hi ha nuclis residencials amb moltes persones majors”. La construcció de la futura Residència i Centre de Dia està prevista en una parcel·la municipal de 16.901 m2 en el sector 13, pròxima a Balcó de Finestrat, just entre la Cala i el nucli històric. El projecte inclou una residència assistida per a persones majors amb 125 places residencials i 30 places de centre de dia. “Aquestes places es podran ampliar, va afegir l’alcalde, “una vegada que siguen adjudicataris passat el ple i a través d’un conveni de col·laboració entre l’administració i l’empresa”.

En relació a aquest complex geriàtric l’alcalde va recordar l’existència de l’Associació Sant Bertomeu, creada fa anys per a recaptar fons destinats a la construcció d’una residència a Finestrat. “Reprendrem aquesta col·laboració, va assenyalar l’alcalde, “i a establir un conveni amb aquesta Associació perquè els fons que van recaptar, més de 200.000€, es puguen destinar a sufragar part de les despeses d’aquelles persones que necessiten els serveis d’aquesta residència”.

(GABINET DE PREMSA.7.11.2019)