Finestrat acull un “Desdejuni Igualtat 365” el dijous 28 d’octubre al Viver d’Empreses

Finestrat obri demà el termini per a sol·licitar les ajudes per a les Escoles Infantils de xiquets/es menors de 3 anys
19/10/2021
Prop de 200 persones s’apunten als cursos municipals d’Idiomes i Reforç Escolar de Finestrat
20/10/2021

LA JORNADA ESTÀ DESTINADA A AJUDAR LES EMPRESES A COMPLIR LA LEGALITAT VIGENT EN MATÈRIA D’IGUALTAT

Totes les empreses estan obligades a tindre un registre salarial de la seua plantilla. Així va quedar establit a partir del RD 902/2020 d’Igualtat Retributiva entre homes i dones. És una obligació legal per a totes les empreses, independentment del nombre de treballadors/es que tinguen en plantilla.

Per a aclarir dubtes sobre aquest tràmit el Viver d’Empreses de Finestrat acollirà dijous que ve, 28 d’octubre, una jornada titulada “Desdejuni d’igualtat 365”. Està organitzada des de la Regidoria d’Igualtat i l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Finestrat i el Servei d’Igualtat de la Cambra d’Alacant.

La regidora d’Igualtat, María Llorca, va indicar que “el registre salarial és un pas més per a aconseguir el dret a la igualtat de tracte i no discriminació entre dones i homes en matèria retributiva. És també un instrument que visibilitza i quantifica la bretxa salarial. En definitiva, es tracta de continuar treballant en tots els àmbits per a aconseguir una societat més igualitària i equitativa”.

PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’IGUALTAT, MARIA LLORCA ACÍ

Per part seua, la regidora d’Empresa, Donna Rebecca Plummer va fer una crida a l’empresariat de Finestrat i de tota la comarca a participar en aquesta jornada “perquè és fonamental detectar desigualtats entre homes i dones que fent el mateix treball cobren diferent salari”.

Entre els continguts que abordaran està com realitzar el registre salarial, el protocol d’assetjament i què succeeix en cas de no complir les obligacions que marquen la llei en material d’igualtat. El format de la jornada és networking per a donar també l’oportunitat de compartir coneixements i establir contactes entre les empreses.

El ”Desdejuni d’Igualtat 365” se celebrarà el dijous 28 d’octubre, en horari de 9.30 a 11.30 hores, al Viver d’Empreses de Finestrat (Av. Federico García Lorca, 6, Bulevard comercial) i serà impartida per Elena Iniesta.

La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar ACÍ

(GABINET PREMSA. 20.10.2021)