Finestrat acull el pròxim 21 de febrer la IV Setmana Ciclista Valenciana

Curs de Monitor de Temps Lliure per a jóvens majors de 18 anys
05/02/2020
Obrin termini d’inscripció per a la creació de la nova Comissió de Festes de la Cala de Finestrat
06/02/2020

LA LOCALITAT SERÀ META D’UNA ETAPA ÈPICA D’AQUESTA PROVA CICLISTA FEMENINA AMB LES MILLORS CORREDORES DEL MÓN

La localitat de Finestrat serà meta de la 2a etapa de la “Setmana Ciclista Valenciana. Volta Comunitat Valenciana Dones”. Es tracta de la 4a edició d’aquesta prova que disputaran quasi 200 ciclistes, entre elles, diverses campiones del món. L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez i el regidor d’Esports, David Alarcón, van assistir este matí a la presentació que va tindre lloc en la Diputació d’Alacant amb el diputat d’Esports, Bernabé Cano, el director de la prova, Rubén Donet i Juanjo Castelló, alcalde d’Agost, localitat de què part l’etapa que finalitza a Finestrat.

Les ciclistes recalaran el divendres 21 de febrer a la província per a disputar l’etapa reina d’aquesta edició, una prova de 126 quilòmetres que inclou la pujada a cinc ports de muntanya -el Maigmó, la Carrasqueta, l’Alt de Benifallim, l’Alt de Tudons i Finestrat- en la qual el ritme i la intensitat seran clau.
Les localitats d’Agost, Castalla, Ibi, Xixona, La Torre dels Maçanes, Benifallim, Penàguila, Sella, Orxeta i Finestrat són els escenaris pels quals discorrerà aquesta èpica jornada, “l’única amb final enlaire de tot el recorregut”, va assenyalar el director de la prova, qui ha explicat que “la mateixa es podrà seguir en streaming, a través de les xarxes socials i en la pantalla gegant que s’instal·larà junt amb la meta”.
Per la seua banda, l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va ressaltar la importància que suposa per a la localitat acollir aquest tipus d’esdeveniments esportius amb què donen a conéixer i difonen els seus atractius turístics en tot el món. “Per a nosaltres és un orgull i una oportunitat idònia perquè parlem d’un esport que practiquen un gran nombre d’aficionats en l’entorn de Finestrat donada la nostra privilegiada orografia; perquè dóna visibilitat a l’esport femení amb prop de 180 ciclistes, entre elles, diverses campiones del món i perquè, una vegada més, serem testimonis excepcionals d’una prova esportiva al més alt nivell”. Finalment, l’alcalde va agrair a la Diputació el seu suport a aquest binomi tan idoni “com és Esport i Turisme per a donar a conéixer a nivell internacional la nostra província i localitats tan belles i singulars com Finestrat”.

La IV ‘Setmana Ciclista Valenciana. Volta Comunitat Valenciana Dones’ compta amb el respatler de la Diputació d’Alacant i inclourà enguany la participació de 25 equips de dotze nacionalitats diferents. Entre les corredores destaquen grans figures d’aquesta disciplina com l’alemanya Clara Koppenburg, guanyadora de l’última edició, o les campiones del món Anna van der Breggen i Chantal Blaak.