Finestrat acull aquest diumenge el Kilómetro Vertical Puig Campana amb la participació del campió del món Daniel Osanz Laborda

Nova jornada de donació de sang a Finestrat: dimarts 1 de juny, 16.30 hores
27/05/2021
Ordre del dia sessió plenària: divendres 28 de maig, 9.30 hores
27/05/2021

MÁS DE 250 CORREDORS PARTICIPEN EN AQUESTA PROVA QUE SERÀ CAMPIONAT AUTONÒMIC DE KM VERTICAL FEMECV

267 corredors participen aquest diumenge, 30 de maig, en el Kilómetro Vertical Puig Campana que es disputa a Finestrat. Organitzat pel Club Reto Everest, amb suport de la Regidoria d’Esports i la col·laboració amb els membres del CE El Portell, aquesta prova es reprén al cap d’un any de parèntesi a causa de la pandèmia. Com en anteriors edicions, també serà Campionat Autonòmic de Kilómetre Vertical FEMECV – KV del Puig Campana perquè no hi ha una altra muntanya en tota la Comunitat Valenciana que reunisca aquestes característiques, més de 1.000 metres de desnivell en menys de 5 quilòmetres. Així és el Puig Campana, catedral del Trail.

Segons va informar el regidor d’Esports, David Alarcón, “estem molt il·lusionats perquè l’any passat acabàvem de presentar l’edició 2020 quan es va decretar l’estat d’alarma. Han sigut mesos complicats, per la seguretat i la salut de tots sense tot just proves esportives. Per això, em consta que els corredors venen amb molta il·lusió, amb moltes ganes, a gaudir de l’esport en una muntanya excepcional com és el nostre Puig Campana, 1.020 metres de desnivell amb 3’6 quilòmetres de distància a recórrer en el menor temps possible”.

 

Cal destacar la participació del Campió del Món de KV, Daniel Osanz Laborda, “encara que no optarà al títol de Campió Autonòmic perquè està federat a Aragó no vol perdre l’oportunitat de mesurar-se amb el Puig Campana”. Quant als favorits per al títol autonòmic són María de la Torre, Ana Tauste, Julia Font, Núria Ort, María Beltrán, Antoñico Martínez, Francisco Vicente Maciá, Ignasi Cardona, Vicente Llorca i Emili Sellés.

La prova partirà a les 8.00 hores des de la Plaça de la Unió Europea amb eixides neutralitzades i per grups fins a la Font del Molí on es donarà l’eixida cronometrada. El lliurament de trofeus està prevista per a les 12.00 hores.

Finalment, David Alarcón va donar les gràcies al Patronat de Turisme Costa Blanca i a la Diputació d’Alacant pel suport que presta sempre en matèria de promoció i seguretat en totes aquestes proves esportives, a la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada, “als voluntaris del CE El Portell de Finestrat que es bolquen en aquestes proves de gran complexitat tècnica i avituallaments i, per descomptat, al club organitzador, Reto Everest, per fer possible una vegada més i en un any tan dur aquest Kilómetre Vertical i més endavant, al novembre, la Costa Blanca Trails”.

Més informació en la pàgina web https://www.costablancatrails.com/kv/

Talls de trànsit

Entre les 7.00 i les 9.00 hores del diumenge 30 de maig només estarà permés l’accés al pàrquing municipal per a abonats. Els corredors tindran aparcament a la Foia, zona poliesportiva.

Entre les 8.00 i les 10.30 hores tindrà lloc l’eixida neutralitzada de corredors des de la Plaça de la Unió Europea fins a la Font del Molí. Això generarà corts intermitents del trànsit en l’encreuament de la Fonteta.

A més, aquest diumenge també se celebra la Volta Ciclista a Alacant. La carrera no generarà cap tall de trànsit excepte al seu pas per Finestrat, Avinguda Benidorm i Camí de Reis en direcció a Relleu, sobre les 12.20 hores.

(GABINET DE PREMSA (26.5.2020)