Finestrat acorda amb Iberdrola l’execució d’obres de millora del subministrament elèctric al nucli històric

Hasta el 5 de febrero está abierto el plazo para participar en la Visita a Elche y Xixona
15/01/2018
Finestrat está presente en FITUR con su oferta turística “LO TIENES TODO”
17/01/2018

Des de l’Ajuntament de Finestrat han acordat amb Iberdrola l’execució de diverses actuacions per a millorar el subministrament elèctric tant al nucli històric com en les partides rurals. Aquest acord, aprovat per Junta de Govern Local, té com a principal objectiu donar solució als talls de llum que pateix la població quan es produeixen pluges. L’episodi més greu va ocórrer entre els dies 19 i 22 de gener del passat any quan la població del nucli històric i diverses partides rurals va passar més de 20 hores sense llum degut a diversos talls en el subministrament com a conseqüència del temporal. Després d’aquesta situació, el consistori va iniciar una sèrie de contactes amb l’empresa subministradora de la zona, Iberdrola Distribución Eléctrica, que han desembocat en l’aprovació d’aquestes mesures.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “la qual cosa aconseguirem amb l’execució d’aquestes mesures és que la xarxa elèctrica que subministra llum al poble deixe de ser un ramal i passe a integrar-se en la línia principal. Així, es redueix considerablement la possibilitat d’avaries. I, en cas de produir-se, reduïm de manera molt significativa el temps que la població es queda sense subministrament elèctric perquè els centres de transformació que donen servei al nucli urbà tindran la possibilitat de ser alimentats des de diversos punts. El que sí m’agradaria destacar és que aquest acord entre l’Ajuntament i la companyia Iberdrola arriba després d’un any de molt treball en què hem establit nombrosos contactes i hem realitzat diversos informes i estudis tècnics. I considerem que hem trobat la solució més idònia per a acabar amb aquesta problemàtica que tantes molèsties genera a la població del nucli històric i de les partides rurals de Finestrat”.

En primer lloc, l’Ajuntament cedirà a Iberdrola un tram de 300 metres de línia elèctrica de mitjana tensió de titularitat municipal que està situat entre la Partida l’Alcàsser i la Partida el Fondo. A continuació, en el termini d’un mes Iberdrola iniciarà l’execució de l’obra destinada a integrar el ramal que abasteix al nucli històric dins de la xarxa principal. Per a això, connectaran el tram cedit per l’Ajuntament a la línia subterrània de mitjana tensió d’Iberdrola que subministra al nucli urbà. Per tant, és una obra que comprén des del centre de transformació de l’Ajuntament (ubicat en la pujada al pàrquing), passant pel carrer Fonteta i el carrer l’Hort fins a culminar la connexió de la línia en el Centre de Transformació que té Iberdrola en el carrer Castellets.

Una altra de les actuacions acordades amb Iberdrola consistirà a alliberar d’estés elèctric aeri la zona esportiva del pavelló. “Aquesta mesura, sumada a la finalització de les obres d’electrificació de La Foia que ens subvenciona la Diputació, ens permetrà alliberar el cel de tota la zona esportiva de línies elèctriques aèries”.
GABINET DE PREMSA (16.1.18)