Finestrat activa un any més el pla d’acció contra la proliferació del mosquit tigre

Recepció a Rosa Llorca pel seu reconeixement com fornera TOP en la “Ruta del Bon Pa de la Comunitat Valenciana”
01/07/2019
Comencen l’escola d’estiu i el campus “Multiactivitats” a Finestrat amb una àmplia oferta lúdic esportiva
01/07/2019

Des de la Regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de Finestrat informen que ja han començat els treballs destinats a previndre la proliferació del mosquit tigre en la localitat. Amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, aquest pla d’acció es desenvoluparà des de juny a setembre i tindrà lloc en unes quantes zones del terme municipal on hi ha concentracions d’aigua com els embornals del nucli urbà, la Font del Molí, el barranc de La Cala, la Bassa de l’Alhambra, l’antiga bassa reguladora i el parc de la Font de Carré.
El regidor de medi ambient, David Alarcón, ha visitat de primera mà aquestes labors de fumigació i va explicar que “fins ara les tasques de fumigació s’han concentrat en aquelles zones més humides del municipi i on existeix més risc de proliferació del mosquit. Próximament ampliarem aquestes labors a urbanitzacions i partides rurals”. Per a informar la ciutadania sobre com previndre la proliferació d’aquest mosquit, es distribuirà un fullet en dependències municipals amb diverses pautes molt fàcils d’aplicar en la llar.

L’Aedes albopictus és una espècie invasora del sud-est asiàtic que s’ha estés a Occident com a conseqüència del canvi climàtic i els efectes de la globalització. La proliferació d’aquesta espècie es produeix, principalment, en patis, jardins, terrasses i embornals on es pot quedar l’aigua estancada. Per a previndre les picadures d’aquest insecte, es recomana suprimir recipients o objectes que acumulen aigua en les llars perquè és ací on els mosquits poden posar els ous i reproduir-se. Entre les pautes recomanades, si no es pot retirar aquests objectes de la intempèrie, s’aconsella buidar-los, posar-los boca per avall o foradar-los; també és possible tapar-los hermèticament o amb tela mosquitera; o bé, en cas de descartar les anteriors opcions, s’hauria de tractar l’aigua acumulada amb productes larvicides, complint estrictament les instruccions d’ús.

El pla d’acció municipal està subvencionat per la Diputació d’Alacant i inclou els treballs previs de visita i inspecció directa, a més de la realització d’accions correctores com són el tractament amb larvicides i adulticides en els llocs indicats cada 10 dies durant els pròxims 4 mesos.

(GABINET DE PREMSA. 26.06.2019)