Finestrat activa el teletreball per a gestionar el pagament a proveïdors, ajudes socials i peticions telemàtiques dels ciutadans

INFORMACIÓ IMPORTANT LABORA (SERVEF)
14/04/2020
Reial decret llei 10/2020, de 29 de març amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19
14/04/2020

L’Ajuntament celebra la seua primera junta de govern on-line amb l’alcalde i edils de l’equip de govern

Ja han passat dues setmanes des que es decretara l’estat d’alarma nacional i des de l’Ajuntament de Finestrat venim donant servei telemàtic a tots aquells ciutadans i empresaris que requereixen dels nostres serveis municipals. Els funcionaris de l’Ajuntament finestratí realitzen el teletreball des dels seus domicilis per a no deixar desertes les seues funcions d’atenció al públic.

Especialment els departaments d’Intervenció i Contractació realitzen gestions diàries per a atendre el pagament a proveïdors i ajudes socials (PEIS) per a col·laborar amb les famílies en situació de vulnerabilitat. Un altre dels departaments que no ha deixat de funcionar des del minut un ha sigut el de Benestar Social, des del qual s’ha atés cadascuna de les demandes sol·licitades per la ciutadania referent a ajudes, servei d’aliments i farmàcia i altres qüestions socials. Segons va explicar l’alcalde de la localitat, Juan Francisco Pérez, “La pràctica totalitat dels serveis municipals tenen instal·lat el teletreball i la majoria dels funcionaris estan treballant des de les seues cases. Li hem donat especial prioritat al departament d’Hisenda i Intervenció ja que volem que els proveïdors cobren les factures en la menor brevetat possible”. El primer edil també va fer referència a la prioritat atorgada al departament de Contractació, “ja que durant aquesta crisi ens està sorgint la necessitat de contractar de manera urgent determinats serveis i equips i hem intentat que el teletreball estiguera operatiu per al bon funcionament de les gestions. I per descomptat al departament de Benestar Social on s’han gestionat totes i cadascuna de les peticions demandades”.

Així mateix, hui s’ha celebrat la primera junta de govern on-line organitzada en el Consistori, composta per l’alcalde de la localitat i diversos edils del grup de govern. D’aquesta forma, des dels seus domicilis, han complit amb allò que s’estableix en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

La primera autoritat local va finalitzar afegint que “Per a nosaltres és molt important que l’activitat administrativa reprenga el treball habitual perquè volem que de manera telemàtica tots els usuaris i veïns continuen fent les seues tramitacions i que aquestes peticions no caiguen en sac trencat”.

(GABINET DE PREMSA. 27.3.2020)