Finestrat aconsegueix l’adhesió de 4 empreses en la xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i “Alicante Gastronómica Solidaria” per a continuar donant suport a la seua gran labor social
12/06/2020
Dispositiu de neteja i desbrossament de camins rurals per a previndre incendis forestals a Finestrat
15/06/2020

SA MAJESTAT EL REI VA PRESIDIR AQUESTA ASSEMBLEA PLENÀRIA TELEMÀTICA DE LA XARXA NACIONAL DTI

El municipi de Finestrat ha estat hui present en l’Assemblea Plenària Telemàtica de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) on ha aconseguit l’adhesió a la xarxa de 4 empreses que desenvolupen accions vinculades a l’Estratègia DTI de la localitat. D’aquesta manera, Finestrat és l’Ajuntament d’Espanya que més empreses ha proposat a aquesta Assemblea telemàtica que ha sigut presidida pel Rei. Sa Majestat va recolzar en aquesta Assemblea al sector turístic amb un missatge d’ànim, seguretat i confiança “en nosaltres mateixos, en els nostres professionals i en la nostra indústria turística, una de les més avançades del món, així com en la nostra capacitat d’innovació en el sector, com ho demostra aquesta mateixa Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents”.

En el transcurs d’aquesta Assemblea 16 municipis s’han incorporat a la xarxa nacional, 4 de la Comunitat Valenciana. També ha sigut aprovada l’adhesió a la xarxa de 19 empreses, de les quals 4 han sigut proposades des de Finestrat on ja estan desenvolupant accions vinculades a l’estratègia “Destinació Turística Intel·ligent”. Es tracta de LookishSpain, Kalmas Gestión empresarial, Smart World and Things i Optimiza Data (situada a Finestrat).

En paraules de l’alcalde i titular de Turisme, Juan Francisco Pérez, “l’any passat Finestrat es va integrar en la xarxa nacional DTI al costat de grans ciutats com Sevilla, Bilbao o Màlaga. Aleshores es va convertir en l’únic municipi de la Comunitat Valenciana amb menys de 10.000 habitants que entrava en aquesta xarxa. I hui, en la sessió telemàtica que ha presidit Sa Majestat el Rei, el nostre Ajuntament ha sigut el que més empreses ha proposat per a entrar en la xarxa nacional DTI”. “Aquest pas forma part de l’estratègia de col·laboració públic-privada que venim impulsant des de l’Ajuntament i el teixit empresarial, va afegir l’alcalde. “És un clar indicador de l’activitat constant que es realitza en el municipi amb la finalitat de millorar els serveis per als residents i turistes en clau intel·ligent i un exemple excel·lent del compromís i el ritme tan dinàmic d’implantació d’aquesta estratègia en la nostra localitat”.

En la seua intervenció telemàtica el Rei va afirmar que “la clau està en l’estreta col·laboració públic-privada i públic-pública, i exemple d’això és precisament aquesta Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que congrega des de hui a 148 membres, entre destinacions (89), institucions (24) i empreses (35)”. El rei Felip ha presidit aquesta Assemblea Plenària en el Ministeri d’Indústria, on ha estat acompanyat per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, i el president de SEGITTUR, Enrique Martínez. La reunió, celebrada des de la seu del ministeri, ha comptat amb l’assistència per videoconferència de 250 representants de 142 organitzacions, institucions, empreses i destinacions com Finestrat.

La participació activa de Finestrat en la xarxa nacional permetrà a les empreses hui adherides donar a conéixer els seus serveis entre les destinacions que formen part de la xarxa a nivell nacional. També contribuirà a donar visibilitat als projectes específics que han posat en marxa a Finestrat reforçant la promoció i posicionament del municipi com un referent de Destinació Turística Intel·ligent.

(GABINET PREMSA.11.6.2020)