Finestrat aconsegueix el programa “T’AVALEM JOVES” de formació i ocupació per a joves de 16 a 30 anys

El divendres 20 torna el “Racó de Mares i Pares” al Centre Juvenil Finestrat amb la sessió dedicada a cuidar la salut mental en l’adolescència
11/01/2023
Renovem el Conveni de Col·laboració entre l’Ajuntament i el Club Ciclista Puig Campana de Finestrat
12/01/2023

10 JOVES ES FORMARAN DURANT 1 ANY DE MANERA REMUNERADA EN ACTIVITATS ADMINISTRATIVES

És un programa mixt d’ocupació i formació. Està dirigit a joves majors de 16 anys i menors de 30 anys de Finestrat. I tindrà una duració de 12 mesos fins a obtindre els certificats de professionalitat d’Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals i també Activitats Administratives en relació amb el client.

L’Ajuntament de Finestrat, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, aconsegueix una subvenció de més de 250.000 euros per a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional. Una formació remunerada que els permetrà tindre una font d’ingressos. Una garantia juvenil que facilitarà la seua futura integració en el mercat laboral.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “de nou satisfets i d’enhorabona en matèria d’ocupació. Si el dilluns anunciàvem la pròxima obertura de Family Cash amb la creació de més de 100 llocs de treball, hui anunciem que Finestrat ha aconseguit un altre taller d’ocupació més, en aquest cas enfocat a joves de 16 a 30 anys, per a formar-los en matèria administrativa. Durant 1 any es formaran de manera remunerada gràcies a aquesta subvenció de 250.000€ que hem aconseguit de fons europeus”. Actualment a Finestrat hi ha 2 tallers d’ocupació en marxa, dedicats també a formació en Operacions Administratives. I en aqueixa línia continuarà avançant el govern local, a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local. “Per a nosaltres la formació és essencial. Tan important és que es genere ocupació com continuar formant als nostres veïns perquè siguen els més preparats a l’hora d’aconseguir aqueix lloc de treball”, va concloure l’alcalde.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

T’AVALEM FINESJOVES I es posarà en marxa després de l’estiu. Per a poder accedir a aquest programa, els joves interessats hauran d’estar inscrits com a demandants d’ocupació en LABORA i figurar com a beneficiaris actius en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil a l’hora d’iniciar el projecte.

Els objectius bàsics de l’actuació d’aquest projecte seran col·laborar en les diverses tasques administratives, de gestió i atenció al públic en diferents dependències municipals i en els diferents departaments de l’Ajuntament de Finestrat.

Aquestes subvencions són susceptibles de cofinançament de la Unió Europea través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

(GABINET PREMSA.11.1.2023)