Finestrat aconsegueix aprovar 16 milions d’€ del pressupost per a 2020 sense cap vot en contra

Recepció a la directiva d’APAEX Benidorm-Marina Baixa
13/02/2020
Els alevins de l’Escola de Pilota de Finestrat aconsegueixen el 3r lloc en el Campionat provincial de galotxa
14/02/2020

EL PRESSUPOST CONTEMPLA 4 MILIONS EN INVERSIONS COM LA RENOVACIÓ DE L’AVINGUDA BENIDORM O LA CONNEXIÓ DEL PASSEIG DE LA CALA AMB LA PLAÇA DE L‘ÀMFORA I LA VILA

Hui han quedat aprovats els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Finestrat per a l’exercici 2020 que contemplen 16.130.735’72€ d’ingressos i 16.075.200’68€ de gastos, amb els vots favorables de l’equip de govern popular i l’abstenció del PSPV-PSOE en l’oposició. L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va definir aquest pressupost com equilibrat, realista i fruit del consens i l’enteniment que s’ha establit entre els dos grups polítics de la corporació. “Hem aconseguit, per primera vegada, aprovar els pressupostos sense cap vot en contra. Els 3 regidors de l’oposició s’han abstingut. És una cosa històrica perquè feia més de 20 anys que açò no succeïa. I vull agrair-los públicament la seua generositat. És cert que hem inclòs diverses de les seues propostes i espere que siguem capaços de portar-les avant en aquest exercici”. L’alcalde va insistir en la importància del resultat de la votació “perquè tots junts podem construir un municipi molt millor. Estic convençut que açò és una fita i l’inici d’una senda de consens, diàleg i col·laboració constructiva. Si som capaços de funcionar així, la ciutadania s’identificarà molt més amb nosaltres en un moment de creixement molt important per a Finestrat”.

Pressupostos participatius
Més de 700.000€ del pressupost municipal anirà destinat a col·laboracions directes a associacions locals d’àmbit cultural, esportiu o empresarial. També s’ha assignat mig milió d’€ a les polítiques socials i al foment de l’ocupació. En aquest sentit l’alcalde va definir els pressupostos de Finestrat com a exemplars des del punt de vista participatiu “A vegades es parla de pressupostos participatius perquè la població tria quina obra vol fer. Per a mi pressupostos participatius és escoltar les demandes que al llarg de l’any ens fan arribar les associacions de veïns, comunitats de propietaris…etc. I després reflectir aqueixes peticions en el nostre pressupost”.

Inversions
Més de 4 milions de € del pressupost es destinen a inversions com l’adquisició de sòl per a habilitar més zones d’aparcament en els accessos al nucli històric (400.000€), a la renovació integral de l’Avinguda Benidorm i Camí de Reis (395.636’00€) comptant amb la subvenció aproximada de 900.000€ de la Diputació d’Alacant; també està prevista la inversió de 480.000€ en l’execució de la primera fase del trinquet: “Finestrat té una pedrera molt important de jugadors de pilota, entre ells, un campió del món”, va assenyalar l’alcalde. “Així que treballarem per a facilitar-los les instal·lacions que es mereixen, a més de continuar fomentant el creixement de la zona poliesportiva”. El consistori continuarà treballant en la reurbanització de sectors, rotondes, parcs infantils, bulevard i també en el passeig de la platja on enllaçaran el passeig nou de l’Avinguda Marina Baixa amb la zona de La Vila Joiosa i, en el costat oposat, des de la desembocadura del barranc fins a la plaça de l’Àmfora.
Una altra inversió significativa serà la connectivitat en totes les zones de la localitat. “En la nostra línia de treball com a Destinació Turística Intel·ligent destinarem pressupost a buscar fórmules perquè Internet arribe a totes les àrees residencials de Finestrat perquè és determinant per a evitar la despoblació en zones rurals”, va concloure l’alcalde.

VEURE PLE COMPLET ACÍ VÍDEO

(GABINET PREMSA.13.2.2020)