Finestrat va acollir hui la 21a Comissió Comarcal de prevenció en seguretat local

Finestrat es prepara per a les Festes de La Tapià-Umbría en honor a Sant Miquel
20/09/2018
Ahir va finalitzar en “Golf Bahía” el cicle “Cultura a la fresca” a les urbanitzacions amb un gran èxit de públic
24/09/2018

LES POLICIES LOCALS VAN ESTABLIR UN PROCEDIMENT CONJUNT D’ACTUACIÓ I D’INSPECCIÓ DELS VEHICLES VTC

El saló de plens de la casa consistorial de Finestrat va acollir hui la 21a Comissió Comarcal de Prevenció en Seguretat Local de la Marina Baixa (CCPSLMB). Aquesta comissió, presidida pel regidor de Seguretat Ciutadana, David Alarcón, va comptar amb l’assistència dels edils de Seguretat Ciutadana de Alfàs del Pi i La Nucia, Genoveva Tent i Serafín López, respectivament, al costat dels Caps i comandaments representants dels cossos de la Policia Local dels municipis de Alfàs del *Pi, Altea, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, La Nucia, Polop de la Marina, Relleu, La Vila Joiosa i del municipi amfitrió que ostenta la presidència enguany, Finestrat.

Entre els punts de l’ordre del dia és de destacar l’assistència d’Alberto Alonso, Cap del Servei Territorial de Transports de la Generalitat a Alacant i Francisco García, Cap del servei d’Inspecció de Transport, els qui han assessorat les Policies Locals per a establir un protocol conjunt d’actuació per als vehicles VTC (lloguer de vehicles amb conductor). En paraules de l’edil de Seguretat Ciutadana, David Alarcón, “davant la problemàtica que puga produir-se entre els VTC i els taxis, hem acordat hui un procediment d’actuació i d’inspecció que les Policies Locals aplicaran d’igual manera en tots els municipis de la Marina Baixa amb la finalitat d’evitar casos de competència deslleial.”

A proposta de Finestrat en la Comissió de hui també s’ha acordat iniciar els treballs per a la signatura d’un conveni pioner en la prestació de serveis puntuals de manera coordinada entre Policies Locals dels municipis que componen la CCPSLMB. “Es tracta d’un projecte pioner que hui ha començat a caminar amb el suport de tots. I l’objectiu és establir un marc de col·laboració perquè els agents d’aquests cossos policials puguen actuar, per un temps determinat i davant una necessitat extraordinària, en qualsevol municipi de la comarca”, va indicar el regidor.

PUEDES ESCUCHAR LAS DECLARACIONES DEL CONCEJAL AQUÍ

Els membres de la Comissió també han valorat hui les xifres de compliment dels compromisos de qualitat establits per als cossos de seguretat local de tota la comarca. D’aquestes xifres destaca l’atenció de 2.892 serveis urgents en un temps de resposta inferior a 8 minuts, “la qual cosa implica un grau de compliment molt elevat perquè en el 96% de les actuacions es va intervindre en menys de 8 minuts”.

En el mateix sentit s’ha observat un important percentatge de compliment en els compromisos de temps d’atenció de queixes i suggeriment en el termini màxim de 12 dies, la remissió d’objectes perduts pels ciutadans als seus domicilis en un termini inferior a 15 dies i la realització conjunta de 123 controls policials en els quals s’han inspeccionat 3.128 vehicles.

També van tractar l’exposició del sistema de formació, manteniment i implantació de serveis de Drons. En aquest sentit des de Finestrat van anunciar la proposta d’un Reglament de Policia Local per a ús de Drons. “El nostre municipi ha apostat per l’ús de la tecnologia dron amb una unitat de vigilància aèria que utilitzem tant en actuacions programades com en intervencions d’urgència, localització de persones perdudes a la muntanya…etc. Per tant, considerem important apostar per aquest servei tan innovador, a més de planificar de manera conjunta la formació dels nostres agents per al maneig de les defenses elèctriques TASER”.

(GABINET DE PREMSA. 21.09.2018)