Finestrat acull demà la II Marató de Donació de sang i medul·la

Les sènior del Club Voleibol Finestrat es van imposar per 3-2 al Xàtiva
18/10/2018
Finestrat organitza una jornada de neteja medioambiental a la Font del Molí per al diumenge 28 d’octubre
19/10/2018

Finestrat acull demà la II Marató de Donació de Sang i Medul·la en la Sala Jove des de les 16:30 fins a les 20:30 hores. Organitzada des de la Regidoria de Sanitat i el Centre de Transfusió d’Alacant aquesta jornada solidària comptarà amb un complet programa d’animació que inclou taller de pintacares, berenar a càrrec de l’Associació de Dones, actuacions musicals, l’entrega de premis del Concurs Infantil de Dibuix i sorteig de regals entre els donants. L’any passat unes 50 persones van participar en la 1a Marató de Donació de Sang, de les quals una desena també van donar medul·la. En aquest sentit, l’edil de Sanitat Victoria Curtis, va fer una crida a la participació: “La sang no es pot fabricar. Només es pot aconseguir en jornades de donació com les que celebrem cada 3 mesos a Finestrat i en maratons com la de demà. Els nostres veïns són molt solidaris. I estic segura que demà acudiran a donar moltes persones de Finestrat i també de tota la comarca. A més, és una oportunitat perquè, qui ho desitge, també done medul·la i contribuïsca a salvar la vida d’altres persones”.

Requisits per a donar sang i medul·la

Per a donar sang és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els hòmens poden donar 4 vegades a l’any i les dones 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

Quant a les persones que demà desitgen donar medul·la, hauran d’informar prèviament els professionals del Centre de Transfusió d’Alacant que els atendran en la Sala Jove (Plaça de la Unió Europea). El procediment és molt senzill perquè consisteix en l’extracció d’una mostra de sang com en una analítica normal. Després, el donant ompli el consentiment informat i, al cap d’unes setmanes rep per correu postal la confirmació del seu registre. A partir d’aqueix moment el donant figurarà com disponible per a totes les busques que s’inicien des de qualsevol registre del món. Per a les persones interessades a acudir a donar medul·la aqueix dia, poden sol·licitar més informació o resoldre dubtes contactant amb el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) que gestiona la Fundació Josep Carreras, telefonar 900 102 688 o enviar un correu electrònic a donantes@fcarreras.es.

Aquest esdeveniment solidari està organitzat des de l’Ajuntament de Finestrat i el Centre de Transfusions d’Alacant, comptant amb la col·laboració d’empreses i associacions com l’Associació de Dons de Finestrat, Leroy Merlín, Winnies Bar, Pizzeria Mangiare, El Forn d’Honorato, Becky BB i Nou Dolç 22

(GABINET DE PREMSA. 18.10.2018)