Finestrat acull este divendres la presentació del llibre “Solo una bala” d’Eva García Romo

L’Ajuntament de Finestrat rep una subvenció d”Obra Social La Caixa” que destinarà a col·lectius en situació de vulnerabilitat
26/11/2018
Avancen les obres del futur “Centre d’Informació Juvenil” de Finestrat en ple nucli històric
27/11/2018

La Casa de Cultura de Finestrat acull aquest divendres, 30 de novembre, la presentació de l’obra “Solo una bala” de l’autora madrilenya Eva García Romo. Es tracta de la primera antologia en solitari d’aquesta escriptora després de publicar diversos relats en “Por favor, sea breve” (Antología de hiper breves 2012) i “La isla” (2014).

Segons l’autora “Solo una bala” és un viatge per diferents escenaris repartits en un total de 47 relats que pretenen mostrar l’amor en totes les seues formes, concloent en l’odi. L’obra naix amb una col·lecció de micro relats que, com la poesia, exigeixen la màxima concentració, precisió i harmonia, per a concloure amb relats que poden sorprendre pels detalls, la màgia oculta i la naturalesa dels seus protagonistes.

La regidora de Cultura, María Llorca, anima la població de Finestrat i comarca a acudir a aquesta presentació “perquè és una proposta literària molt original, amb xicotetes històries en què s’arriba a confondre l’irreal amb el món quotidià. I on també trobem narracions que ens evoquen l’entranyable gènere de la faula”.

La presentació de l’obra “Solo una bala” d’Eva García Romo tindrà lloc en la sala d’actes de la Casa de Cultura aquest divendres, 30 de novembre, a les 18.30 hores.

GABINET DE PREMSA (26.11.18)

Dades de l’autora, Eva García Romo.

Madrid (1966).

Escriu des dels deu anys, sent la poesia el gènere que primer la captiva.

Llicenciada en Filologia anglesa, ha escrit diversos treballs entre els que destaca un assaig honorífic a l’escriptor i dramaturg, Antonio Gala. Però no és fins a l’any 2011 quan decideix “professionalitzar” la seua escriptura i acudeix al “Taller de Escritura Creativa de Clara Obligado”.

Durant aquest període col·labora amb els seus relats en dues publicacions: “Por favor sea breve” i “La isla”. Aquest fet li anima a publicar aquesta, la seua primera antologia en solitari, “Solo una bala”.

A més realitza, junt amb l’escriptora Gloria Galán, un estudi sobre un relat de l’escriptora nord-americana, Flannery O‘Connor, “Un hombre bueno es difícil de encontrar” que li va atorgar crítiques literàries molt brillants.

Al desembre del 2012 crea el blog “Por el placer de volver a escribir” on no sols publica els seus propis relats, sinó els d’altres autors i/o estudis literaris.

Així mateix, ha rebut premis en diferents concursos de micro relats i relats, convocats per unes quantes plataformes com ara Diversidadt Literaria, Tregolam, Cuentos en el Andén, Palabras Contadas, Letras con arte, etc.

Actualment s’haja immersa en el seu projecte següent: escriure una novel·la de caràcter costumista/intimista. Els seus referents són Emilie Bronte i Isabel Allende.