Finestrat porta aquesta setmana la seua oferta turística en exclusiva a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Finestrat celebra les seues jornades gastronòmiques “Terra i Mar” del 29 de setembre al 7 d’octubre
26/09/2018
Ordre del dia: sessió plenària extraordinària divendres 28 octubre, 13.00 hores
27/09/2018

LA LOCALITAT ACONSEGUIX 1.000 RESSENYES EN GOOGLE I UNA QUALIFICACIÓ DE 4’3 SOBRE 5 

Finestrat ha tingut aquesta setmana un espai expositiu en exclusiva a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Des de la Regidoria de Turisme van triar aquesta setmana, del dilluns 24 al diumenge 29, coincidint amb la celebració del “Dia Mundial del Turisme” que es commemora hui per a acostar al públic valencià l’oferta turística de la platja, la muntanya, la ruta pel nucli històric “Descobrix Finestrat” i la gastronomia, entre altres atractius. En paraules de l’alcalde i titular de Turisme, Juan Francisco Pérez, “el turista valencià és un dels quals més visita Finestrat, al costat del madrileny i els bascos. Per això, ens va semblar molt encertat portar la nostra oferta turística fins un dels llocs més visitats de la Comunitat Valenciana com és la Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC)”.

Més de 35.000 usuaris de la xarxa WiFinestrat de la Cala

Al respecte del “Dia Mundial del Turisme” que hui es commemora amb el lema “Transformació digital” l’alcalde va fer balanç de la implantació de la xarxa wifi gratuïta a la Cala de Finestrat, primera actuació palpable de l’estratègia del municipi com a Destinació Turística Intel·ligent. “Només en els mesos d’estiu es van connectar més de 23.000 persones, xifra que ascendix a 35.000 des que es va posar en marxa el servei el març passat”. L’existència d’aquesta connectivitat a la platja ha potenciat la interacció dels usuaris en xarxes socials i l’accés a informació en temps real sobre la seua opinió. “Els propis visitants han deixat constància de la seua experiència en la nostra Cala amb prop de 1.000 ressenyes només en Google, la qual cosa ens dóna una radiografia molt exacta del que pensen. I la qualificació global és de 4’3 sobre un màxim de 5. Per tant, la imatge que estem donant i especialment de la Cala és molt positiva”.

PUEDES ESCUCHAR LAS DECLARACIONES DEL ALCALDE AQUÍ

5.000 persones van visitar el nucli històric durant l’últim any
El primer edil va posar en valor altra quëstió i és l’augment de les visites al nucli històric tradicional amb unes xifres estimades de més de 5.000 persones en l’últim any. I el factor clau que ho explica, segons l’alcalde, és la instal·lació dels panells “InfoFinestrat” amb els fullets turístics en hotels, allotjaments rurals i grans superfícies comercials del Bulevard. “Crec que estem en una bona dinàmica i a més dels esdeveniments esportius que han donat a conéixer el nostre poble, estem convençuts que continuarem augmentant el nombre de visitants gràcies a aquesta xarxa pionera d’informació al turista. Totes aquestes actuacions ens estan portant la inversió en més infraestructures turístiques com el Centre BTT (Bicicleta Tot Terré) i el complex turístic que es posarà en marxa a principis del pròxim any a l’àrea recreativa de la Font del Molí.

Finestrat com a exemple d’Innovació en la gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents
Hui se celebra el “Dia Mundial del Turisme” amb el lema “Transformació digital” i en aquest sentit l’estratègia de Finestrat com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI) es va posar ahir com a exemple en les Jornades sobre Turisme Intel·ligent que ha celebrat la Universitat Politècnica de València al Campus de Gandia. A més de la xarxa wifi gratuïta en la Cala, van parlar de l’innovador ús de la tecnologia dron a l’hora de mostrar i interpretar els recursos turístics del municipi. Tots aquests conceptes es van exposar en una taula redona dedicada a “Innovació en la gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents” en la qual també van participar Manuel Bas, de WIONGO Destinacions turístiques intel·ligents, Celia Romero, d’Intel·ligència Turística, Carlos Marco, del Ajuntament de Gandia i Miguel Ángel Catalán, de DTI Ajuntament de Finestrat.

(GABINET PREMSA.27.9.2018)