Finestrat aborda aquest divendres la prevenció de les addiccions dels adolescents a les noves tecnologies

Minut de silenci per Jordi, última víctima de la violència vicària
06/04/2022
Segueixen les xarrades de l’Associació Empresarial de Finestrat parlant d’energia solar
06/04/2022

SERÀ EN LA NOVA EDICIÓ DEL “RACÓ DE PARES I MARES” QUE SE CELEBRA EN EL CENTRE JUVENIL FINESTRAT A les 19.30 HORES

AQUEST DIJOUS TAMBÉ HI HAURÀ UN NOU TALLER PER A JOVES EN EL QUAL APRENDRAN PAUTES PER A MILLORAR LA PRESENTACIÓ DEL SEU CURRÍCULUM

Torna el Racó de Mares i Pares al Centre Juvenil de Finestrat. Serà aquest divendres, 8 d’abril, a partir de les 19.30 hores. Després de parlar de temàtiques tan diverses com les primeres relacions afectiu-sexuals, el consum d’alcohol o drogues i l’ansietat i la depressió en l’adolescència, aquesta sessió abordaran la prevenció de conductes addictives a les tecnologies, conegudes com les TIC, ús abusiu de xarxes socials, Internet i jocs en línia, entre altres. La regidora de Joventut, Nati Algado, va recordar que “el primer divendres de cada mes tenim una cita amb els pares i les mares al Centre Juvenil per a parlar d’aquelles situacions que més els preocupen respecte als seus fills adolescents. En aquesta sessió parlem de les noves tecnologies i com l’ús es pot convertir en abús i addicció”.

El Racó de Mares i Pares és el primer projecte d’“Educació en Prevenció” que promouen la Regidoria de Joventut i de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat. Va començar al novembre i, des d’aqueixa data, han parlat de consum d’alcohol i/o drogues, relacions afectivosexuals dels adolescents, conflictes a les aules, assetjament escolar, etc. “El Racó està pensat per a les famílies amb alumnat en Secundària, però també dels últims cursos de Primària perquè ja són preadolescents que, molt prompte, hauran d’enfrontar-se a totes aquestes situacions. De fet, també des de Joventut hem començat a treballar les emocions directament a les aules, amb escolars de 8 als 12 anys dels dos centres educatius Puig Campana i Balcó de Finestrat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ

Aquestes jornades de Racó de Pares i Mares són gratuïtes i se celebren al Centre Juvenil Finestrat un divendres al mes, de 19.30 a 21.00 hores.

Calendari 2022 “Racó Mares i Pares”:

-8 d’abril: Serà el racó dedicat a la prevenció de conductes addictives a les tecnologies, conegudes com les TIC, ús abusiu de xarxes socials, Internet, jocs en línia, etc.

-6 de maig: abordaran els trastorns alimentosos, quins són els principals problemes relacionats amb la salut i el pes, parlaran del “menjar emocional”, sobrepés, obesitat i què podem fer des de la llar per a previndre l’aparició d’aquests trastorns.

-10 de juny: hi haurà un taller de diversitat afectivosexual i de gènere, també per a combatre la LGTBfòbia.

TALLER OCUPABILITAT PER A JOVES

A més, aquest dijous 7 d’abril el Centre Juvenil també acollirà una nova edició dels tallers d’ocupabilitat dirigits a fer costat als joves en el procés de cerca d’ocupació. La temàtica: com confeccionar el currículum vitae. Serà a les 16.30 hores i encara queden places lliures. “Els assistents tindran l’oportunitat de preparar el seu currículum a l’aula d’Informàtica i guiats pels tècnics de LABORA. Així li ho podran portar ja fet a casa, perfectament actualitzat per a presentar la seua candidatura als processos de selecció de personal”.

(GABINET PREMSA.5.4.2022)