Finalitzen les obres de canalització de pluvials en la Partida Cantereria, la major inversió en millores hidràuliques en el nucli històric de Finestrat

Finestrat llança una campanya de conscienciació a la ciutadania per a continuar mantenint les mesures preventives de seguretat
14/05/2020
Obertura camp de futbol de Finestrat per a esportistes federats
18/05/2020

L’AJUNTAMENT TREBALLA ARA EN EL PROJECTE DE REURBANITZACIÓ D’AQUESTA PARTIDA PER A MILLORAR ACCESSOS I ENLLUMENAT
La major inversió hidràulica després de la canalització del barranc de la Cala ha finalitzat en la partida Cantereria de Finestrat. Amb aquestes noves canalitzacions s’ha aconseguit desviar les aigües pluvials del nucli històric cap al riu Antxero, evitant així les inundacions que es produïen en la zona esportiva de La Foia davant d’episodis intensos de pluges. Una vegada finalitzada l’obra hidràulica, s’ha procedit a l’asfaltat d’un tram del camí de 180 metres per a restablir així el trànsit i eliminar les desviacions provisionals. Per a supervisar aquests treballs l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va visitar la partida Cantereria junt amb el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret i l’edil d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares. En el transcurs de la visita l’alcalde va informar que “amb aquesta obra tenim la garantia que les pluvials van directament al riu, resolent així els problemes d’inundacions que patíem en aquesta zona cada vegada que plovia amb intensitat. I després d’uns quants mesos d’execució dels treballs, el trànsit també ha quedat restablit. Així que agrair la paciència i comprensió dels veïns en tot aquest temps”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE l’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Les canalització de pluvials en la partida Cantereria forma part d’un projecte molt ambiciós de dotar de pluvials a tot el nucli històric. Es tracta de l’obra hidràulica de major inversió en la localitat després de la canalització del barranc de la Cala i de gran complexitat tècnica perquè han empleat maquinària com una tuneladora clava que ha perforat 75 metres de túnel a 6 metres de profunditat per a connectar la Partida Cantereria i La Foia amb la CV-767. El pressupost ascendeix a 445.000 € sufragats a través de l’acord amb l’empresa concessionària del servei d’aigua, Hidraqua.

Projecte de reurbanització de Partida Cantereria
Una vegada finalitzada aquesta canalització l’Ajuntament treballa ja en el projecte de reurbanització de la partida cantereria. “Açò és important dir-ho perquè l’asfalt d’aquest tram no és definitiu. De fet, ja estem treballant en un projecte per a condicionar tota aquesta zona de Cantereria i La Foia amb la millora d’accessos, nou enllumenat públic i més amplària de calçada, entre altres actuacions, amb una inversió pròxima als 200.000€.