Finalitzen les jornades de prevenció de violència escolar i violència masclista a les aules dels col·les de Finestrat

Finestrat ja compta amb la seua pròpia tècnica de captació i gestió de fons europeus
12/05/2023
743 Aniversari Carta de Poblament Finestrat: felicitació de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca
16/05/2023

Dir NO a la violència. Des d’edats ben primerenques. Inculcar-ho des de les famílies i també, de manera coordinada, des de les aules. Un exemple més són les jornades de prevenció de la violència de gènere i l’assetjament escolar que celebra l’Ajuntament des del mes d’octubre passat en els 2 col·legis de la localitat, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”. La Regidoria d’Igualtat i la Regidoria de Joventut van de bracet en aquesta iniciativa que va finalitzar aquest divendres 12 de maig. A les últimes sessions van assistir les edils de les àrees, María Llorca i Nati Algado, respectivament, a més de la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes.

“Des de l’Ajuntament continuem treballant de manera coordinada per a previndre qualsevol tipus de violència des d’edats ben primerenques. Ho fem en col·laboració amb la direcció dels col·legis. És una actuació que comencem ja fa anys i aquest curs l’hem prolongat durant tot el curs, d’octubre a maig, d’una manera molt dinàmica i participativa perquè els escolars, des de 1r fins a 6é de Primària, siguen capaces de posar-se en situació i saber com reaccionar davant situacions que poden derivar en rols sexistes, no inclusius o susceptibles de derivar en violència o ciberassetjament, que també és molt important en aquesta era digital que vivim”, va afirmar l’edil d’Igualtat, María Llorca.

“A més, al Centre Juvenil Finestrat reforcem aquestes sessions amb propostes com el Racó de Mares i Pares, dirigit a les famílies amb fills/es adolescents o preadolescents; i també amb el cicle H20 Espai Salut Jove que està dirigit a la pròpia joventut per a parlar-los de tu a tu sobre tots aquells temes que els puguen preocupar”, va indicar l’edil de Joventut, Nati Algado.

(GABINET DE PREMSA: 12.05.2023)