Finalitzen les Escoles i els Campus d’Estiu de Finestrat en els quals han participat prop de 500 escolars

Presa de possessió de nou Agent de la Policia Local de Finestrat
30/07/2021
Sessió plenària extraordinària i urgent: dilluns 2 d’agost, 9.15h. Ajuntament de Finestrat
02/08/2021

Divendres 30 de juliol. Les Escoles i els Campus d’Estiu de Finestrat arriben a la seua fi. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat de la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, han estat hui a la Sala Jove on ha tingut lloc una activitat lúdica amb motiu d’aquesta clausura. “Hui acaben els Campus i les Escoles d’Estiu que hem celebrat des que va acabar el curs escolar i durant tot el mes de juliol. Ha sigut una manera d’ajudar les famílies a conciliar en un moment en el qual moltes persones s’incorporaven als seus llocs de treball amb la reobertura d’establiments d’hostaleria i restauració. Estem molt satisfets amb la participació perquè si sumem totes les propostes d’Escoles i Campus d’Estiu estem parlant de quasi 500 xiquets i xiquetes”, va assenyalar l’alcalde. La primera autoritat local va aprofitar aquesta clausura per a felicitar públicament la Regidoria d’Educació, d’Esports, a la coordinació de cada activitat, a monitors i clubs esportius “perquè han fet una labor excepcional en un moment molt sensible a causa del COVID-19”. “I ara, va afegir, no parem perquè en aquest parèntesi d’agost farem treballs de millora en els centres educatius per a la seua posada a punt de cara al curs escolar”.

Com a cortesia des de l’Ajuntament han repartit en aquesta jornada de clausura un gelat natural elaborat artesanalment per a cada participant.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Xifres de participació

En concret, en les instal·lacions del centre històric i CEIP Puig Campana han participat 120 xiquets i xiquetes. En el CEIP Balcó de Finestrat han sigut 90. Els bebés des de 4 mesos d’edat fins a 3 anys van ser 40, és a dir, el 100% de les places de l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) d’Estiu.

Al Campus Nacional Vòlei Summer que organitza el Club Voleibol Finestrat han participat 60 persones; al Campus de Taekwondo, altres 80; i en els cursos municipals de natació va haver-hi 70 alumnes.

Durant aquest mes han seguit una sèrie diversa d’activitats en funció del programa de cada Escola, més esportiu o més artístic, com a contacontes, manualitats enfocades en la importància de reciclar, jocs aquàtics en la piscina municipal, festes de l’espuma, sessions de cinema, xarrades didàctiques sobre primers auxilis i també excursions a destins com l’Illa de Benidorm, el Faro de l’Albir, Urban Planet, o llocs d’interés de la pròpia localitat com la Font del Molí, el Museu Etnològic i Arqueològic, el Parc Font de Carrè i el Castell.

Cal recordar que les escoles municipals d’estiu de Finestrat han abastat franges d’edat des de bebés de 4 mesos fins a adolescents de 16 anys. Han inclòs servei de menjador, excepte els campus esportius. I en totes les activitats han seguit els protocols de prevenció i seguretat que estableix la situació actual enfront de la pandèmia, molt d’acord amb el que ha sigut el desenvolupament del curs a les aules.

(GABINET DE PREMSA.30.7.2021)