Finalitzen el tallafoc en la partida el Realet, la Sima i la Font del Molí en aplicació del Pla Local de Prevenció d’Incendis

Aquest divendres torna el Racó de Pares i Mares per a abordar la violència a l’àmbit escolar
02/02/2022
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza una activitat de Via Ferrada a Callosa de Segura
03/02/2022

L’ALCALDE LAMENTA QUE LA CONSELLERIA EXCLOGUERA A FINESTRAT DE LA SUBVENCIONS PER A EXECUTAR AQUESTS TREBALLS DE PRESERVACIÓ DE L’ENTORN DEL PUIG CAMPANA

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va visitar al costat de l’edil de Medi Ambient, David Alarcón, la partida el Realet on han finalitzat els treballs de la 1a fase del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals. Amb aquests treballs de poda d’arbratge i desbrossament dels marges dels camins han creat un tallafoc destinat a reduir els riscos d’incendis forestals en una àrea molt pròxima al paisatge protegit Puig Campana. Les tasques s’han executat en aquests últims dos mesos, en un tram de 9.093 metres del Realet i la Sima i en un altre tram de 840 metres a la Font del Molí. El cost de l’actuació ha sigut de 31.145,40€ sufragat íntegrament des de l’Ajuntament.

“Hui estem visitant els primers treballs de l’aplicació del Pla de Prevenció d’Incendis. I ho fem amb l’espineta clavada perquè la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural es va comprometre amb Finestrat a finançar aquests treballs però ens ha exclòs injustament de les subvencions i ho hem hagut de sufragar des de l’Ajuntament”. L’alcalde va instar la Conselleria a reflexionar “perquè a Finestrat ens prenem molt de debò la preservació del nostre entorn. Jo estic convençut que moltes localitats que han resultat beneficiàries no tindran temps d’aplicar la subvenció mentre que nosaltres ho hem fet dins del termini i en la forma escaient sense l’ajuda que tocava”, va lamentar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Els treballs han consistit en la poda de l’arbratge, retirada i eliminació de restes vegetals i el desbrossament selectiu de la vegetació arbustiva per a crear un tallafoc aprofitant els propis camins i els seus marges. “Hem fet un tallafoc entre els 3 metres que ocupa cada vial i els 5 metres a cada costat, perquè són les zones on més incendis se solen produir. Hem netejat tota aquesta zona. Cal no oblidar que el Realet és la zona més pròxima al paisatge protegit Puig Campana. És cert que a ningú li agrada que es talen arbres però ho fem per a preservar els altres. Tenim una massa forestal molt important al Puig Campana i hem de conservar-la”

L’alcalde va avançar que està previst continuar el Pla Local de Prevenció d’Incendis amb el mateix procediment en la partida Tapià-Umbria que és on més massa forestal concentra la Serra Cortina. “Per a aqueixes actuacions espere que la Generalitat recapacite i tinga a Finestrat en consideració perquè parlem d’un paratge protegit que és únic en la Comunitat Valenciana”.

(GABINET PREMSA.2.2.2022)