Estrena del documental “Dret a somiar” amb l’experiència de dos joves de Finestrat en campaments de refugiats a Turquia

Finestrat torna a premiar als esportistes locals d’elit a nivell individual amb la convocatòria de subvencions econòmiques
30/11/2023
Finestrat se incorpora al proyecto VIDA MARINA BAIXA de digitalización de la gestión del agua para una gestión más eficiente
04/12/2023

LA PROJECCIÓ SERÀ AQUEST DIUMENGE 3 DE DESEMBRE A LA CASA DE CULTURA

Fa un any dos joves de Finestrat, Miguel Sellés i Pablo Martín, van viatjar a Turquia per a portar la il·lusió als més xicotets. Van ser per Nadal a repartir joguets entre més de 600 xiquets i xiquetes refugiats. L’experiència va ser captada per Pablo Martín qui, durant aquests últims mesos, ha treballat en l’edició d’un documental que s’estrena aquest diumenge, 3 de desembre, a la Casa de la Cultura de Finestrat El títol: “Dret a somiar”.

El documental dona a conéixer el projecte “Dret a Somiar”, consistent en el repartiment solidari de joguets per Nadal i la labor que porta avant l’associació turca “Anything for a Smile”, encarregada d’acollir als menors malalts de càncer arribats des de Síria. El treball audiovisual és el resultat de 30 hores de gravació de l’experiència de Miguel i Pablo a Adana (Turquia) el passat Nadal; i una fase posterior d’edició que ha durat entre 5 i 6 mesos.

En paraules de l’edil de Cultura, Nati Algado, “és un honor comptar amb veïns tan solidaris com Pablo i Miguel. En el passat Nadal, en lloc de quedar-se ací a compartir les festes amb els seus sers estimats van marxar rumb a Turquia per a repartir joguets i, sobretot, il·lusió entre molts xiquets i xiquetes refugiats que a més d’estar lluny del seu país per conflictes bèl·lics, estan malalts de càncer. Crec que és un documental per a veure, per a compartir, per a reflexionar sobre els drets de la infància, el dret a l’educació, el dret a jugar, a protegir la seua salut… I des d’ací la nostra felicitació per aquest documental que podrem veure aquest diumenge 3, a les 7 de la vesprada a la Casa de la Cultura de Finestrat”.

(GABINET PREMSA. 29.11.2023)