Aquest diumenge arrenca la Setmana de la Salut amb una marxa solidària a benefici de la lluita contra el càncer

Crònica esportiva local
31/10/2017
Bases X Concurs Postals Nadalenques Finestrat
02/11/2017

LES INSCRIPCIONS ES PODRAN FORMALITZAR DEMÀ I EL DISSABTE EN LA SEU DE L’ASSOCIACIÓ DE DONES DE FINESTRAT

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que aquest diumenge, 5 de novembre, arranca la Setmana de la Salut dedicada a la “Prevenció i l’esport” amb una marxa solidària contra el càncer de mama. Aquesta marxa està organitzada en col·laboració amb l’Associació de Dones amb motiu del Dia Internacional del càncer de mama que es va commemorar el passat 19 d’octubre. Per a aquest diumenge, des de la Regidoria de Sanitat fan una crida a la participació per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la prevenció en la lluita contra el càncer.

En paraules de l’edil de Sanitat, Victoria Curtis, “aquest diumenge donarem la volta al Toll amb l’Associació de Donds de Finestrat. Són 5 quilòmetres de distància des de La Fonteta (eixida 9:30 hores) i tots vestirem camisetes roses per la lluita contra el càncer de mama”. Per a inscriure’s, les persones interessades poden acudir a la seu de l’Associació de Dones (carrer Nou) demà, divendres 3, en horari de 10:00 a 13:00 i de 17.00 a 20:00 hores; i també aquest dissabte, 4 de novembre, de 11:00 a 13:00 hores. Per cada inscripció, rebran una camiseta rosa per a vestir el dia de la marxa. El preu mínim de la inscripció (5€) anirà destinat a l’Associació Espanyola de lluita contra el càncer. I, al terme de la marxa, hi haurà un desdejuni en la seu de l’Associació de Dones per a tots els participants. Aquest esdeveniment benèfic també compta amb la col·laboració de Centre Mèdic La Creueta i Distribuciones Cañavate.

“Aquesta marxa senderista i solidària representa l’acte inaugural de la Setmana de la Salut de Finestrat que enguany dediquem a la prevenció i, de manera més específica, a l’esport perquè nostra localitat alberga proves de muntanya com la Costa Blanca Trails que se celebra el pròxim 11 de novembre. Són carreres en què els participants posen a prova el seu organisme amb Ultres de més de 100 quilòmetres per cimes com el Puig Campana. Per això, ens va paréixer molt important centrar la Setmana de la Salut d’enguany en tot el que han de saber els esportistes per a evitar accidents cardiovasculars”, va informar la regidora de Sanitat.

Les xarrades que se celebraran entre el 7 i el 9 de novembre abordaran diverses temàtiques com els factors de risc cardio i cervell vasculars, pautes per a evitar un ictus, un infart o la mort sobtada, hàbits de vida casrdiosaludable, cardiologia esportiva, prevenció cardiovascular i prevenció general en matèria de l’abordatge de les demències des de la medicina familiar.

La regidora va voler agrair la implicació de tots els professionals sanitaris en aquesta Setmana de la Salut. “Al Departament de Salut Marina Baixa, a l’Hospital Clínica Benidorm i a l’IRCANA (Institut de Rehabilitació cardíaca i neurològica d’Alacant i Proves cardiològiques dirigides a esportistes), des de Finestrat els estem molt agraïts perquè s’han bolcat amb nosaltres i espere que la resposta de la població siga molt positiva”. Finalment, l’edil Victoria Curtis va invitar la població de la localitat i de tota la comarca a aprofitar aquesta ocasió per a informar-se sobre hàbits saludables per a previndre accidents cardiovasculars i a participar aquest diumenge en la “Marxa solidària contra el càncer de mama” que inaugura la Setmana de la Salut de Finestrat.

GABINET DE PREMSA (2.11.17)

DIUMENGE 5 DE NOVEMBRE. MARXA SENDERISTA CONTRA EL CÀNCER DE MAMA
“VOLTA AL TOLL”. Distància: 5 km. Eixida: 9:30 h. La Fonteta
Col·labora: Associació de Dones de Finestrat
Inscripcions (divendres 3 en horari de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 hores; i dissabte 4, de 11:00 a 13:00 hores en seu associació): 5€ (a benefici de l’Associació Espanyola de lluita contra el càncer-Inclou camiseta i desdejuni després de la marxa)

DIMARTS 7 NOVEMBRE. CASA DE CULTURA-19:00 hores
El paper de la medicina familiar en l’abordatge de les demències”. Carmen Roque i Nativitat Algado, metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària (Centre Salut Foietes Benidorm). Departament de Salut de la Marina Baixa.

DIMECRES 8 NOVEMBRE, CENTRE MULTIUSOS CALA-18:00 hores
1a xarrada: “Els factors de risc cardio i cervell vasculars. Com evitar un ictus. Com evitar un infart”.
Dr. Sr. Juan Jose Muñoz Coronado
Metge d’UCI Hospital Marina Baixa
Director de l’IRCANA (Institut de Rehabilitació Cardíaca i Neurològica d’Alacant i Proves Cardiològiques dirigides a esportistes)
2a xarrada: “Hàbits de vida casrdiosaludables. Mesures de prevenció”. 19:00 h.
Dr. Sr. Miguel Nuñez Hortes
DUE, Professor Universitat d’Alacant (UA)
Director i coordinador de l’Àrea de Prevenció i risc cardiovascular d’IRCANA
Docència i Formació d’IRCANA

DIJOUS 9 NOVEMBRE. CASA DE CULTURA-18:00 hores
1a xarrada: “Exercici i esport. Cardiologia esportiva. Què ha de saber l’esportista sobre la mort sobtada”.
Dra. Sra, Mar Erdociain Perales
Cardiòloga del Servei de Cardiologia Hospital Marina Baixa
Directora i i Coordinadora de Rehabilitació Cardíaca d’IRCANA
2a xarrada: “Prevenció cardio vascular”. 19:00 h.
Dr. Sr. Jeroen Braat
Cap de Servei de l’Àrea de Cardiologia Hospital Clínica Benidorm (HCB).
Director Premium Prevention.
20:00 h. Precs i preguntes
Presa de constants vitals per als que així ho desitgen
Vi d’honor a càrrec de Bocopa