Emotiu reconeixement a Maribel Rabasa Climent i Xavier Llinares Miralles en l’acte institucional pel “Nou d’Octubre”

Finestrat reforça el seu equipament per a col·lectius més vulnerables amb el suport de la Diputació d’Alacant
14/10/2021
Jornada de neteja mediambiental “Serra Neta” al Puig Campana
14/10/2021

PROP DE 400 PERSONES VAN PARTICIPAR EN EL “DINAR” DE LA LLAMPUGA COMISSIÓ DE FESTES I “LA FÚMIGA” VA PENJAR EL CARTELL DE COMPLET AMB LES 600 ENTRADES ESGOTADES PER Al CONCERT D’AQUESTA NIT

L’Ajuntament de Finestrat va celebrar hui la festivitat del 9 d’octubre, enguany amb un especial entusiasme després d’un llarg període de restriccions provocades per la pandèmia de la COVID-19.

La jornada va començar amb la celebració de l’acte institucional a la Casa de Cultura. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, acompanyat de tota la corporació municipal i dels representants de les diferents associacions culturals i socials del municipi, han commemorat els 783 anys del naixement de la nostra comunitat, l’entrada del rei Jaume I a la ciutat de València l’any 1238.

Aquest any 2021, l’Ajuntament ha volgut reconéixer el treball i la trajectòria de dos veïns il·lustres d’aquesta localitat:

Maribel Rabasa Climent, la primera funcionària de l’Ajuntament de Finestrat on va treballar durant 44 anys, ha rebut la Carta de Poblament del municipi que acredita i agraeix el treball i el servei públic al poble de Finestrat. En la seua intervenció, Maribel Rabasa va relatar els fets històrics que ha viscut des que va entrar en l’administració amb tan sols 19 anys com la transició de la dictadura a la monarquia constitucional, les primeres eleccions municipals o l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat. També va donar les gràcies als 5 alcaldes de l’Ajuntament de Finestrat en aquests 44 anys de trajectòria “per facilitar-me la tasca diària i a tots els finestratins perquè el meu lema ha sigut sempre “treballar pel poble”.

I Xavier Llinares Miralles, actualment director de la Xarxa Comercial del BBVA a Espanya, al qual se li ha fet lliurament de l’Escut d’Or del municipi que guardona a aquelles persones amb un recte, destacat i reconegut exercici en la seua vida professional. Llinares es va mostrar molt emocionat per aquest reconeixement del seu poble “per treballar cada dia amb passió, ganes, il·lusió i, sobretot, equip. Soc molt afortunat perquè tinc molts deutes amb les persones. He rebut més del que he donat, sobretot dels qui tinc més a prop”. I així va expressar el seu agraïment públic a família i amistats, amb el record emotiu d’aquells que ja no estan.

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, va felicitar els dos homenatjats: “A Maribel no pel que ha fet sinó per com ho ha fet durant aquests 44 anys”; i a Xavier “perquè és un orgull tindre un finestratí en la 1a línia de la banca nacional amb aqueixa humilitat i aqueixa naturalitat”. I es va mostrar esperançat amb el futur de Finestrat “un dels millors destins per a viure i per a visitar, la qual cosa no és mèrit més que de la seua gent, persones com Maribel i Xavier, amb vocació de servei públic i gran capacitat d’esforç i sacrifici”.

“Hui ha sigut un dia de retrobament, d’esperança i de confiança per estar a punt de tancar una de les etapes més doloroses i incertes de la nostra història recent” I així ho ha volgut remarcar també en el seu discurs la primera autoritat local amb les seues paraules de record “per a tots aquells que van morir en la pandèmia i no van tindre el comiat que es mereixien”; i paraules de reconeixement a totes aquelles persones i entitats “que van fer de motor durant el confinament com a sanitaris, personal de residències, personal municipal (Policia, Serveis Tècnics, Informàtica…) i també al xicotet comerç”.

PODEU VEURE L’ACTE COMPLET  ACÍ

En finalitzar l’acte tots els veïns de Finestrat han pogut gaudir d’una jornada lúdica organitzada per la Comissió de Festes la Llampuga 2022 que ha oferit un menjar sota una gran carpa per a prop de 400 persones, la representació de totes les barraques del poble.

La programació d’actes inclou el tardeo amb la bandeta del Centre Musical Puig Campana, els inflables per als més xicotets i el tret d’un castell de focs multiposicional que es podrà veure des de diferents punts del centre històric a partir de les 22.00 hores. En finalitzar, 600 persones podran gaudir del final d’aquesta jornada amb el concert del grup de música “La Fúmiga” que fa dies va penjar ja el cartell de COMPLET.

GABINET DE PREMSA (9.10.2021)