Els veïns de La Tapià-Umbria de Finestrat celebren aquest cap de setmana les seues festes en honor a Sant Miquel

El pròxim 1 d’octubre Finestrat obri termini de sol·licitud de les ajudes municipals per a les escoles infantils
24/09/2019
El Club Taekwondo Finestrat aconsegueix la 3a posició per equips en el rànquing nacional per equips
26/09/2019

Compte arrere per a les festes que celebren els veïns de La Tapià-Umbria aquest cap de setmana en honor al seu patró, Sant Miquel. Per a concretar el programa d’actes, el regidor de Festes, Héctor Baldó, va rebre els representants d’aquesta associació veïnal que presideix, Frank González i Pepe Martínez (Secretari i Tresorer).

Les Festes de la Tapià-Umbria en honor a Sant Miquel se celebren aquest cap de setmana del 28 i 29 de setembre. Com a marca la tradició, hi haurà una romeria que partirà des de la Tapià fins a arribar a l’Església de Sant Bertomeu on s’oficiarà una missa en honor al patró. A continuació, tots els actes tindran lloc en la Sala Jove de la Casa de Cultura on hi haurà menjar de germandat, un espectacle de varietats, disc mòbil i gran xocolatada, entre altres esdeveniments. Per al diumenge, dia 29, tenen programada una paella per a celebrar el menjar de germandat.

Al terme de la reunió, l’edil de Festes, Héctor Baldó, va felicitar els veïns d’aquesta associació per mantindre viva aquesta tradició i va enviar una invitació a la població local “perquè compartisquen aquest programa d’actes que arranca amb la Romeria a Sant Miquel des de la partida la Tapià. A la vesprada també hi haurà espectacle de varietats, música i animació. En tot cas, serà un cap de setmana lúdic i també cultural perquè en la vesprada del dissabte celebrem el concert de l’Agrupació Coral de Finestrat. Serà a partir de les 20:00 hores, a la Casa de Cultura. Per tant, en acabar el concert, tindrem una ocasió idònia per a compartir amb els veïns de La Tapià aquestes festes en honor a Sant Miquel”.

“Cinema a la Fresca”
A més de les festes de la Tapià i el concert de l’Agrupació Coral de Finestrat, aquest diumenge, dia 29, arriba una nova sessió de “Cinema a la Fresca” a les urbanitzacions amb la projecció de “Jurassic World. El regne caigut” en Balcó de Finestrat, a partir de les 20:00 hores.

(GABINET DE PREMSA. 25.09.2019)

Programa d’actes

Dissabte 28 de setembre
9.00 h. Tradicional “Romeria de Sant Miquel”, acompanyada per xirimita i tabalets. Eixida des de “la Tàpia” fins a l’Església de Sant Bertomeu (Finestrat).
Durant el trajecte “PICAETA PER A TOTS”.

11.00 h. Santa Missa en l’Església de Sant Bertomeu oficiada pel Sacerdot Rector de Finestrat, el Sr. Vicente.

12.30 h. VI D’HONOR per a Autoritats i tots els assistents.

15.00 h. Menjar de Germandat: “BARBACOA”.

17.00 h. Espectacle de varietats.

22.00 h. Sopar de Germandat: “GRAELLA DE XULLES”

23.00 h. Disc Mòbil.

24.00 h. GRAN XOCOLATADA.

Diumenge 29 de Setembre
10:00 h. Esmorzar.
13:30 h. Menjar de Germandat: “PAELLA”.

(Els actes tindran lloc a la Sala Jove de la Casa de Cultura).