Els veïns de la Tapià-Umbria celebren aquest cap de setmana les seues festes en honor a Sant Miquel

Finestrat es bolca amb el Baix Segura i aporta quasi 2.000 quilos de donacions a les poblacions afectades pel temporal
26/09/2019
Nova furgoneta per a les brigades municipals de Serveis Tècnics de Finestrat
27/09/2019

L’AGENDA CULTURAL INCLOU EL CONCERT DE l’AGRUPACIÓ CORAL DE FINESTRAT, UNA NOVA SESSIÓ DE “CINEMA A LA FRESCA” EN BALCÓ DE FINESTRAT I LES JORNADES DE CUINA ITALIANA

Els veïns de la Partida Tapià-Umbria celebren aquest cap de setmana les seues festes en honor a Sant Miquel. Com a marca la tradició, hi haurà una romeria que partirà el dissabte, a les 9:00 hores, des de la Tapià fins a arribar a l’Església de Sant Bertomeu on s’oficiarà una missa en honor al patró. A continuació, tots els actes tindran lloc a la Sala Jove de la Casa de Cultura on hi haurà menjar de germandat, un espectacle de varietats, disc mòbil i gran xocolatada, entre altres esdeveniments. Per al diumenge, dia 29, tenen programada una paella per a celebrar el menjar de germandat com a fi de festa.

Concert de l’Agrupació Coral de Finestrat. L’agenda de l’últim cap de setmana de setembre inclou un concert a càrrec de l’Agrupació Coral de Finestrat que tindrà lloc en la Casa de Cultura, aquest dissabte, dia 28, a les 20:00 hores.

“Cinema a la Fresca”
A més de les festes de la Tapià i el concert de l’Agrupació Coral de Finestrat, aquest diumenge, dia 29, arriba una nova sessió de “Cinema a la Fresca” a les urbanitzacions amb la projecció de “Jurassic World. El regne caigut” en Balcó de Finestrat, a partir de les 20:00 hores.

Jornades de Cuina Italiana
Fins a aquest diumenge, 29 de setembre, Finestrat celebra les “Jornades Gastronòmiques de cuina italiana”. Impulsades des de la Regidoria de Turisme dins del projecte “Finestrat Gastronòmic” i en col·laboració amb l’empresa GastroEventos, aquesta iniciativa té com a objectiu donar a conéixer l’oferta de restauració local a través de les receptes més típiques d’Itàlia.

Els restaurants que participen en aquestes jornades són Pizzorante Mangiare i Pizzeria Paradiso en el nucli històric; en el Bulevard comercial, Lucciano i Tagliatella; i en la zona costanera de la Cala, Antiu Xixona i Lucciano Cala de Finestrat. Per a consultar els menús poden descarregar en el seu dispositiu mòbil l’App GastroEventos Agenda Gastronòmica i també seguir la seua pàgina en la xarxa social Facebook i Instagram.

Ruta “Descobreix Finestrat” i Gimcama
D’altra banda, les persones interessades a conéixer el nucli històric tradicional poden aprofitar aquest cap de setmana per a visitar-ho fent la ruta guiada “Descobreix Finestrat” amb informadors del departament municipal de Turisme. Només és necessari fer la reserva prèvia i gratuïta en el núm. de telèfon 648 653 219 i també per missatge de WhatsApp.

Al seu torn, fins al 31 d’octubre es pot realitzar aquesta ruta participant en la Gimcama “Descobreix Finestrat” que organitza l’Associació “Vlamingen in de Wereld” amb suport del consistori. Els fullets editats en castellà, holandés i anglés, estan disponibles en la Tourist Info Poble i en establiments col·laboradors com Nou Dolç 22.

(GABINET DE PREMSA. 26.09.2019)

Programa d’actes “Festes de La Tapià-Umbria”

Dissabte 28 de setembre
9.00 h. Tradicional “Romeria de Sant Miguel”, acompanyada per xirimita i tabalets. Eixida des de “la Tàpia” fins a l’Església de Sant Bertomeu (Finestrat).
Durant el trajecte “PICAETA PER A TOTS”.

11.00 h. Santa Missa en l’Església de Sant Bertomeu oficiada pel Sacerdot Rector de Finestrat, el Sr. Vicente.

12.30 h. VI D’HONOR per a Autoritats i tots els assistents.

15.00 h. Menjar de Germandat: “BARBACOA”.

17.00 h. Espectacle de varietats.

22.00 h. Sopar de Germandat: “GRAELLA DE XULLES”

23.00 h. Disc Mòbil.

24.00 h. GRAN XOCOLATADA.

Diumenge 29 de Setembre
10:00 h. Esmorzar.
13:30 h. Menjar de Germandat: “PAELLA”.

(Els actes tindran lloc a la Sala Jove de la Casa de Cultura).