Els treballs de conservació de l’església de Sant Bertomeu de Finestrat arriben a la seua cúpula

Pròxima parada: Cabeçó d’Or. El Centre Excursionista El Portell de Finestrat celebra el Dia del Senderista
13/02/2022
Torna el carnestoltes a Finestrat. El dia 26 de febrer, gran festa pel centre històric
16/02/2022

L’ALCALDE VA VISITAR EL TEMPLE I VA DESTACAR LA NECESSITAT DE DISSENYAR UN PLA DIRECTOR AMB EL BISBAT PER A CONTINUAR TREBALLANT DE MANERA CONJUNTA EN LA SEUA CONSERVACIÓ

Els treballs de conservació de l’Església parroquial Sant Bertomeu de Finestrat segueixen avant. En aquests moments els operaris treballen en la rehabilitació de la coberta i la cúpula del temple que data de 1.752. El pas del temps i les inclemències meteorològiques han afectat aquestes estructures el que requereix de la intervenció urgent per a preservar l’església parroquial, catalogada com a Bé de Rellevància Local (BRL).

 

Les obres es concentren actualment en la zona de la coberta on estan executant la restauració completa de la superfície que compon la teula ceràmica. També estan impermeabilitzant aquests elements per a evitar humitats, filtracions i atorgar al temple un nou acabat, durador i capaç de suportar les accions de l’aigua i del vent. En tot moment aquestes actuacions respecten la imatge de la parròquia.

 

 

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va pujar al campanar per a veure l’evolució de les obres de la cúpula al costat de l’arquitecte municipal, Francisco Monzó, i l’enginyer tècnic, Vicente Lloret. “Continuem treballant per a conservar l’església parroquial de Sant Bertomeu. Fa dos anys comencem a col·laborar amb el Bisbat per a realitzar actuacions d’emergència amb una aportació del 90%. I enguany aportem un 70% per a preservar la coberta i la cúpula. Són obres d’urgència a les quals aquest Ajuntament destina, en total, uns 210.000€ i el Bisbat entorn de 60.000€. Després d’aquestes intervencions considerem que el més apropiat és confeccionar un Pla Director que marque les actuacions a desenvolupar en un període concret per a tindre l’església en perfecte estat. Per tant, és fonamental mantindre aquesta coordinació amb el Bisbat i que aquesta institució tinga a l’Església parroquial de Finestrat com una prioritat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

La primera autoritat local va recordar les actuacions realitzades en exercicis anteriors en el subsol i les criptes “on trobem restes òssies que, hui dia, descansen en el cementeri municipal. Ara seguim avant amb aquests treballs de conservació en la part superior, sobretot en la cúpula blava tan característica de la nostra església”. Sobre aquest tema va assenyalar que en l’execució d’aquesta obra s’han detectat altres necessitats. “Per això, insistisc en la importància de dissenyar amb el Bisbat aqueix Pla Director per a continuar treballant en la perfecta conservació de la nostra església parroquial de Sant Bartolomé”.

(GABINET PREMSA.14.2.2022)