Els consultoris mèdics de Finestrat assumiran el control del SINTROM a partir d’aquest mes de març

Avís: anul·lació activitats pavelló a causa de l’alerta taronja per vents
04/03/2020
L’Ajuntament convoca al teixit empresarial i associatiu a la creació de la Comissió d’Igualtat de Finestrat
04/03/2020

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat han anunciat que a partir de mitjan de març els consultoris mèdics de la localitat, tant el del nucli històric com el de la Cala, assumiran el control del Sintrom, (tractament d’anticoagulació oral). La mesura, aconseguida després de les gestions realitzades per part de l’alcalde, Juan Francisco Pérez i la regidora de Sanitat, Nati Algado, evitarà el desplaçament dels veïns a altres centres com l’Hospital Marina Baixa. “Aquesta és una queixa que hem traslladat en nombroses ocasions a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana”, va indicar la regidora de Sanitat, Nati Algado, “ I per fi hem aconseguit que els consultoris de Finestrat assumisquen el control d’aquest tractament. Sens dubte, en acostar el SINTROM al domicili dels pacients els anem a estalviar el desplaçament fins l’Hospital de La Vila, contribuint a millorar la seua qualitat de vida perquè, en la majoria dels casos, es tracta de persones majors, dependents, amb dificultats de mobilitat, i també millorarem la qualitat de vida de les persones que els cuiden”. L’edil també va posar èmfasi en el greuge que es produïa en relació a altres localitats on ja es proporciona aquest servei. “Per tant, també estem acabant amb aquesta desigualtat respecte als veïns d’altres municipis que ja reben el SINTROM en la seua localitat”.

Aquesta petició, que també li van traslladar alguns veïns personalment a l’alcalde en la recent xarrada amb la ciutadania, se suma a les reivindicacions de la Regidoria de Sanitat de disposar de pediatre a temps complet i augmentar el nombre de metges d’Atenció Primària en la localitat. “El nostre desig ha sigut sempre millorar l’assistència sanitària de tots els nostres veïns”, va indicar l’edil. “Per això, des d’ací vull aprofitar per a donar les gràcies pel tracte de la Direcció d’Atenció Primària, el director metge, Amós Urtubia Palacios, i la Directora d’Infermeria, Ana María Hernández que han atés la nostra queixa sobre el SINTROM com una necessitat real i, a partir d’aquest mes de març, els nostres veïns ja podran rebre el tractament en els consultoris de Finestrat”.

Finalment, la regidora va informar que aquelles persones que actualment reben el tractament en l’hospital hauran d’acudir a la seua següent cita en aquest centre hospitalari perquè el seu metge els derive als controls a Finestrat.

(GABINET DE PREMSA.3.3.2020)