Els col·legis de Finestrat ja tenen els purificadors de l’aire adquirits per l’Ajuntament

Horaris de les oficines d’HIDRAQUA, IBERDROLA i SUMA a Finestrat
13/01/2021
L’alcalde va visitar el pàrquing municipal on s’ha activat el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del centre històric
15/01/2021

Aquest matí han començat a col·locar en totes les aules dels col·legis d’Educació Infantil i Primària “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” els 40 purificadors d’aire amb filtres HEPA adquirits per l’Ajuntament de Finestrat, així com a l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) i a les sales municipals on s’imparteixen les classes de repàs. Al costat d’aquests purificadors també s’han adquirit 40 mesuradors de CO₂.

La mesura, anunciada fa a penes tres dies per l’alcalde del municipi, Juanfran Pérez Llorca, pretén pal·liar la difícil situació que s’està vivint a les aules amb els protocols de prevenció i seguretat anticovid que obliga a tindre contínuament obertes les finestres per a ventilar les classes. El fred dels últims dies, i allò que s’espera durant les pròximes setmanes d’aquest hivern, ha provocat nombroses queixes dels pares sobre la situació en la qual estan estudiant els seus fills. Encara que, per protocol, es continuarà ventilant les aules, la instal·lació dels purificadors d’aire persegueix reforçar la seguretat i la confortabilitat dels més xicotets.

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, ha volgut interessar-se personalment per l’actual situació i aquest matí s’ha traslladat a l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) on va comunicar a la direcció la total disposició de l’Ajuntament per a ajudar en totes aquelles necessitats que puguen sorgir en aquesta Escola i també en els dos col·legis. Tal com va afirmar en aquesta visita “en menys de dos dies ens han arribat més de la meitat dels purificadors d’aire. La previsió és que entre demà i el dilluns estiguen tots instal·lats a les aules de Finestrat. La veritat és que des de l’Ajuntament estem molt satisfets per poder ajudar a afrontar una situació molt difícil per a alumnes i professors en plena onada de fred. Per tant, ja sabem que en els centres educatius de Finestrat els xiquets podran tindre tancades les finestres en determinats moments perquè disposen ja d’uns aparells que ajuden a renovar l’aire i reduir els riscos de contagi de COVID-19”.

ESCOLTEU LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE JUANFRAN PÉREZ LLORCA ACÍ

Els purificadors d’aire a les aules és una mesura prevista per la Conselleria d’Educació de la Generalitat, però davant el retard en la seua distribució i coneixent per endavant que no s’anaven a cobrir totes les aules, l’Ajuntament de Finestrat va decidir l’adquisició d’aquests dispositius i fer el seu lliurament amb la màxima urgència.

Els purificadors d’aire amb filtre HEPA recullen l’aire d’una estada i el fa passar per uns filtres especials. En el cas del filtre HEPA assegura la purificació de més del 90% de l’aire d’una estada. Capten àcars, pols, bacteris, virus i altres components que suren en l’aire. També compta amb un altre filtre de carbó actiu que purifica l’aire i, finalment, un catalitzador amb nano platí que desinfecta i millora la qualitat de l’aire. En el cas dels purificadors que adquirirà Finestrat per als col·legis no necessiten instal·lació, només endollar-se al corrent elèctric.