El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, va visitar les obres de remodelació de l’Avinguda Benidorm a Finestrat

Aquest dimecres comencen les obres de reurbanització en els vials de la partida la Cantereria i la Foia
25/01/2022
“Dona-li dies al valencià”, l’Oficina de Promoció del Valencià de Finestrat aposta de nou per una agenda exclusiva de la localitat.
27/01/2022

FINESTRAT

LA REFORMA INTEGRAL DE L’AVINGUDA BENIDORM ÉS UNA DE LES OBRES DE MAJOR ENVERGADURA D’AQUESTA LEGISLATURA I COMPTE AMB EL 75% DEL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

EL PRESIDENT TAMBÉ VA VISITAR L’OFICINA QUE “SUMA” HA OBERT PER 1a VEGADA A FINESTRAT

El President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, va visitar hui Finestrat acompanyat per l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, per a conéixer l’evolució de les obres de remodelació de la principal via de circulació del nucli urbà, l’Avinguda Benidorm. Amb un pressupost de 1’3 milió €, és una de les actuacions de major envergadura d’aquesta legislatura i la Diputació col·labora en la seua execució amb 950.000€.

En aquesta visita el president va signar el Llibre d’Honor del consistori i també va inaugurar les dependències que SUMA obri les seues portes per 1a vegada a Finestrat.

Aquest acte va comptar amb la presència dels membres de la corporació municipal, els diputats provincials María Gómez, Bernabé Cano i José Ramón González de Zárate i autoritats locals de Sella, Orxeta i Relleu.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “què faríem sense la Diputació d’Alacant municipis com Finestrat, de menys de 10.000 habitants. En la pandèmia hem sigut capaços de posar purificadors en totes les aules dels col·les, vam donar un kit de protecció casa per casa quan no hi havia màscares. Vam ser capaços de fer tot això gràcies a ajudes extraordinàries com les que ens han arribat des de la Diputació. I hui visitem les obres de remodelació de l’Avinguda Benidorm, unes obres que sense suport de la institució provincial no seria possible executar en aquests 6 mesos. És l’actuació de major envergadura de la legislatura i la més important després de la canalització del barranc de la Cala. Acabarem amb les inundacions en la zona poliesportiva i, al mateix temps, millorarem l’accessibilitat i a modernitzar la localitat en l’avinguda on més negocis s’estan instal·lant. Per tant, és la nostra manera d’agrair l’aposta i la inversió que els empresaris estan fent per Finestrat”, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Per part seua, el president de la Diputació, Carlos Mazón, va afirmar que en el que va de legislatura la Diputació ha invertit ja 3 milions d’€ a Finestrat, a més de totes les ajudes enfront del COVID-19. “Ací hi ha un govern municipal que sap el que vol i treballa els seus projectes amb rigor. Finestrat és un exemple de dinamisme, desenvolupament sostenible, tradicional i, alhora, innovador, la qual cosa mereix tota l’atenció i el suport de la Diputació”. “Invertir a Finestrat és un valor segur perquè l’esforç torna en forma d’inversió i ocupació. D’ací l’obertura de l’oficina de SUMA a Finestrat i l’execució d’una obra històrica com és la remodelació de l’Avinguda Benidorm”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ, CARLOS MAZÓN

 

OBRES AVINGUDA BENIDORM

Les obres van començar el 4 d’octubre i esperen estar finalitzades abans de l’estiu. L’àmbit d’actuació abasta 800 metres i s’està executant per trams. El primer ja ha finalitzat amb la canalització d’aigües pluvials i la renovació del paviment en el pendent de l’Avinguda Aitana. Ara els treballs es concentren en la primera part de Camí de Reis, paral·lela al CEIP Puig Campana, on ja s’ha canalitzat les pluvials d’un carril i han començat a posar el nou paviment en la vorera limítrofa al col·legi, on hui va tindre lloc la visita. En pròximes dates l’obra seguirà per tot el vial fins al Raval, on es concentra l’activitat comercial i de restauració de l’Avinguda Benidorm, amb la inclusió de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Quant a l’empresa adjudicatària és Construccions i Moviments Ovisa S.L.

Cal recordar que, en finalitzar aquestes obres està prevista l’execució d’una glorieta que enllaçarà aquesta Avinguda amb l’encreuament cap a Sella, Orxeta i Relleu. I aquesta actuació també comptarà amb el suport de la institució provincial.

 

OBERTURA OFICINA DE SUMA A FINESTRAT

En aquesta jornada el president de la Diputació i l’alcalde també van visitar l’oficina de SUMA que obri les seues portes per 1a vegada a Finestrat amb una inversió 65.000€ per part de l’entitat provincial. Allí els va rebre la vicepresidenta de SUMA i diputada provincial de Tresoreria, María Gómez i el director de l’organisme tributari, José Antonio Belso. Les instal·lacions compten amb una superfície de 84 m2 i donarà servei de dilluns a divendres, de 9.00 a 12.00 hores. “És una petició veïnal i estem molt satisfets perquè el servei només es prestava uns dies puntuals a Finestrat”, va informar l’alcalde. “A partir d’ara, serà de dilluns a divendres, tant per a contribuents de Finestrat com de Sella, Orxeta i Relleu. És una manera d’acostar l’administració a la ciutadania, prestar un servei presencial i també estalviar temps en evitar-los desplaçaments fins a altres localitats com La Vila o Benidorm”. Per part seua, el president Carlos Mazón ha defensat en aquesta inauguració “el compromís de la Diputació d’Alacant amb els pobles més xicotets, treballant per a millorar i ampliar els serveis que es presten per a d’aquesta manera garantir la igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans, visquen on visquen”.

L’oficina està situada en l’Avinguda Reverend Maximiliano López, núm. 2, i obrirà l’1 de febrer, de dilluns a divendres, en horari de 9.00 a 12.00 hores.

(GABINET PREMSA.25.1.2022)