El portaveu de govern rebutja les crítiques del PSPV-PSOE sobre la subhasta de la parcel·la del Bulevard

Mañana empieza el plazo de solicitud de ayudas para Escuelas Infantiles
14/09/2017
Butlletí Tasques Serveis Tècnics Finestrat
15/09/2017

EL PORTAVEU DEL GOVERN DE FINESTRAT RECORDA AL PSPV-PSOE LOCAL QUE VAN VENDRE SÒL PÚBLIC A UN PREU 4 VEGADES INFERIOR AL DE MERCAT

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Finestrat, Víctor Darío Llinares, ha rebutjat hui el comunicat del PSPV-PSOE local en relació a la subhasta d’una parcel·la pública a la zona del Bulevard. “En compte de recolzar gestions com aquesta, va afirmar Llinares, amb la qual esperem ingressar com a mínim 900.000 euros per a fins socials, ens criden demagogs. Els recordaré una cosa: i és que hi ha una diferència abismal entre la manera de gestionar el sòl públic del PSOE i del PP”. En primer lloc, el portaveu popular va fer referència al procediment empleat per a vendre el sòl de titularitat municipal. “Per a començar, nosaltres hem tret aquesta parcel·la a subhasta pública, és a dir, pot presentar-se qualsevol empresa que estiga interessada a comprar. Com ho va fer el PSOE quan governava entre els anys 2003 i 2005? Va adjudicar a dit el 10% de l’aprofitament urbanístic que li corresponia a aquest Ajuntament per la tramitació de set plans parcials. Per tant, va vendre quasi 50.000m2 de sòl públic de manera directa a qui els va donar la gana”.

D’altra banda, el portaveu va fer referència al preu de venda de sòl municipal. “El preu de partida de la parcel·la del bulevard que subhastem és 895.634’62 euros, preu de mercat basat en informes tècnics, econòmics i d’assessories externes. Per tant, l’Ajuntament ingressarà com a mínim aqueixa quantitat per a invertir-la en projectes socials. Quin preu va posar el govern del PSOE al sòl públic que va vendre? Calculem que 4 vegades menys que el seu valor en el mercat, és a dir, pràcticament va regalar l’aprofitament urbanístic que corresponia a l’Ajuntament i sense haver-hi concurs ni cap subhasta”. El portaveu del govern popular, que també és regidor d’Hisenda, calcula que el consistori va deixar d’ingressar prop de 19 milions d’euros com a conseqüència d’aquesta venda de sòl públic per part de l’anterior govern socialista. “Va ser una gestió nefasta. Ho critiquem llavors i ho criticarem sempre. El PSPV-PSOE de Finestrat va dilapidar el patrimoni de sòl municipal, ho va malvendre a dit i les conseqüències d’aquelles decisions les continuem pagant a hores d’ara”.

Finalment, el portaveu va recordar a l’oposició socialista que aquesta actuació es va acordar en Junta de Govern Local, a la que van quedar delegades aquestes competències en un ple celebrat a principi de legislatura. “No entenem les crítiques del PSPV-PSOE en dir que acordem aquestes qüestions a les seues esquenes quan les Juntes són obertes a l’assistència de qualsevol ciutadà. Els socialistes només han de vindre, cosa que no han fet en tota la legislatura, per a assabentar-se de com avança la gestió municipal”.

(GABINET PREMSA.14.9.2017)