El pàrquing municipal continuarà sent gratuït de dia per a veïns i turistes que visiten Finestrat

Ordre del dia ple ordinari: dijous 28 novembre, 9.15h.
28/11/2019
Finestrat insta a la Generalitat a canviar la normativa de transport escolar per a garantir plaça als estudiants de Batxiller i Enllustres formatius
29/11/2019

EL PLE APROVA UNA TARIFA NOMÉS NOCTURNA DE 33€ AMB BONIFICACIONS DEL 15% PER A JUBILATS, DESEMPLEATS I JÓVENS MENORS DE 35 ANYS

En la sessió plenària ordinària celebrada este matí en l’Ajuntament de Finestrat ha quedat aprovada la modificació de l’ordenança que regula la prestació del servei d’aparcament públic, de tal manera que continuarà sent gratuït per a aparcar durant el dia. Aquesta modificació inclou un reajustament per a adaptar les tarifes als preus públics, atenent als informes tècnics municipals, de manera que la tarifa per als usuaris de places a la nit serà de 33€ (+ IVA), amb una bonificació del 15% en cas de persones jubilades, en situació de desocupació o jóvens menors de 35 anys.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “l’aparcament municipal continuarà sent gratuït per a tots els veïns i turistes que visiten Finestrat. I només es cobrarà a aquelles persones que facen el contracte de lloguer en horari nocturn. En aquest cas, a més, hem acordat una tarifa molt competitiva en comparació als preus del lloguer de places privades que està oscil·lant entre 40 i 50€”. En el cas de l’aparcament municipal la taxa aprovada per a cada plaça de lloguer serà 33€ + IVA amb una bonificació del 15% per a jubilats, persones en situació de desocupació i jóvens menors de 35 anys. “Per tant, va apuntar l’alcalde, hem aconseguit adaptar-nos al preu públic i als informes tècnics municipals del cost i, al mateix temps, hem sigut capaços d’aprovar uns preus socials molt competititivos per a aquells usuaris de Finestrat que necessiten deixar el seu vehicle a la nit”.

L’alcalde també va informar que es reservarà una planta en exclusiva per als abonats que lloguen la seua plaça “mentres que l’altra es quedarà disponible perquè les persones que acudeixen a Finestrat a treballar, fer gestions o visitar el nostre nucli històric puguen aparcar el seu vehicle de forma gratuïta”.
El pàrquing municipal va obrir les seues portes l’any 2007 just davall de la Casa de Cultura, en el nucli històric de Finestrat. Disposa de 202 places distribuïdes entre la planta 0 i la planta soterrani on, en aquests moments, estan culminant les obres de renovació del paviment. Una vegada finalitzades aquestes obres i conclòs el termini de 30 dies d’exposició pública en el BOP de la modificació de l’ordenança, començaran a aplicar-se les noves tarifes.

Compromís amb la igualtat
En el ple de hui també s’ha mostrat el compromís conjunt de tots els grups municipals en aprovar per unanimitat la moció de la regidora de Dona i Igualtat, María Llorca, amb motiu del 25 novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. “En això estem d’acord i en això treballarem sempre conjuntament, va indicar l’alcalde, qui va avançar també l’aprovació en el ple de hui del Primer Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens de Finestrat. “Hem aprovat un pla molt ambiciós per a tota la localitat que volem traslladar a les empreses de Finestrat perquè el que volem és que el nostre municipi siga exemplar en igualtat. Per això, va afegir l’alcalde, “el primer que donarà exemple és l’Ajuntament que també comptarà amb el seu propi Pla d’Igualtat. Per a iniciar la seua redacció hem invitat a participar a regidors dels dos grups polítics, tant hòmens com dones perquè, aconseguir la igualtat és un repte de tots”.

(GABINET DE PREMSA. 28.11.2019)