El dilluns comencen les obres per a millorar la CV-767 que unix la Cala i el nucli històric

Projecte pioner de gestió intel·ligent al Puig Campana per a millorar la seguretat i la conservació del medi ambient
17/10/2017
Crònica Esports local
18/10/2017

LES OBRES EXECUTADES PER LA DIPUTACIÓ ELIMINARAN CANVIS DE RASANT I DESDOBLEGAR EL TRAM DE PUJADA FINS A GOLF BAA

Dilluns que ve, 23 d’octubre, arranquen les obres de millora de la CV-767, carretera que enllaça el nucli històric amb la Cala de Finestrat. Aquestes obres, executades per la Diputació d’Alacant, es desenvoluparan en dos trams: d’una banda, habilitaran dos carrils per a cada sentit de circulació entre la rotonda de la urbanització Golf Badia i la coneguda comunament com a “rotonda de les cabres”, entre Avinguda Amèrica i Avinguda Europa, arreglant així la part del vial que quedava per urbanitzar des de fa anys.

Les obres de millora de la CV-767 s’executaran també en un altre tram comprés entre la urbanització “Balcó de Finestrat” i el nou residencial l’Alfarella, on eliminaran diversos canvis de rasant. El projecte deixarà tota aquesta calçada al mateix nivell per a augmentar la visibilitat dels conductors i així millorar la circulació. A més, la carretera quedarà preparada de cara al seu futur desdoblament. Aquestes obres s’executaran en un tram de 300 metres de longitud de la CV-767 i afectarà el trànsit que serà desviat a un vial paral·lel, sense a penes repercutir en la duració del trajecte.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “estem molt satisfets amb l’inici d’aquestes obres perquè vénen a esmenar dues reivindicacions d’aquest govern. D’una banda, la necessitat d’urbanitzar el tram de la carretera entre la urbanització Golf Bahía i la coneguda com a rotonda de les cabres. Amb aquestes obres arreglarem aqueix tram mitjançant el desdoblament de la circulació amb 2 vials per a cada sentit. Al mateix temps, suprimirem uns canvis de rasant molt pronunciats entre l’entrada a Balcó de Finestrat i la rotonda nova d’accés a l’Alfarella i el camp de golf. Amb tot això, millorarem la seguretat dels conductors. I també deixarem preparada la carretera per a, en un futur pròxim, culminar el seu desdoblament fins el poble, la qual cosa representa un dels principals compromisos d’aquest govern”.

L’alcalde també va tindre paraules d’agraïment per a la Diputació d’Alacant “perquè la institució provincial, una vegada més, està atenta a les nostres inquietuds i col·labora amb aquest Ajuntament per a donar solució a aquestes necessitats dels veïns de Finestrat”.
Les obres començaran dilluns que ve, 23 d’octubre, i el termini de finalització està previst per a abans d’acabar l’any. L’actuació en el tram de Golf Bahía no afectarà el trànsit. No obstant això, entre Balcó de Finestrat i l’Alfarella es desviarà per l’Avinguda Granada. “És un vial paral·lel al tram on es va a executar l’obra i la duració del trajecte a penes es pot veure repercutida en 2 o 3 minuts”, va concloure l’alcalde. (GABINET DE PREMSA. 18.10.2017)