El finestratí Jordi Llorca Llinares, Premi Goya i Premi Gaudí a la Millor pel·lícula documental per Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elías

Minut de silenci per l’última víctima de violència masclista
12/02/2024
Concentració silenciosa pels guàrdies civils morts en acte de Servei
12/02/2024

El finestratí Jordi Llorca Llinares ha fet història en aconseguir el Goya a la Millor Pel·lícula Documental per Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elías en la 38a edició d’aquests premis. Dirigida per Claudia Pinto, el documental conta la història de la coneguda actriu, Carme Elías, diagnosticada d’Alzheimer.
El Premi Goya és el màxim reconeixement del cinema espanyol i, per primera vegada un finestratí, Jordi Llorca Llinares, està en l’equip de producció reconegut amb aquest guardó al costat de Claudia Pinto Emperador, Iván Martínez-Rufat, Joana M. Ortueta, Óscar Bernàcer i Pilar Llorca. La producció també ha aconseguit el Premi Gaudí 2024 en la XVI edició d’aquests premis que va atorgar l’Acadèmia del Cinema Català el passat 4 de febrer.

Produïda per Nakamura Films i Sin Rodeos Films Mientras seas tú és un documental que convida a viure el present, una dedicatòria d’amor i d’amistat de Pinto cap a la seua amiga, Carme Elías, des que li diagnostiquen que pateix aquesta malaltia.
“Des de Finestrat ens sentim molt orgullosos que el nostre veí, Jordi Llorca Llinares, haja aconseguit aquest premi. És la 1a vegada que un finestratí aconsegueix un Goya, màxim reconeixement del cinema espanyol. Des d’ací li fem arribar la nostra felicitació sincera per aquest guardó que segur que impulsa la promoció de la pel·lícula i el reconeixement del públic”, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

Jordi Llorca Llinares porta més de 20 anys treballant en la producció cinematogràfica. Entre els seus treballs es troben títols com La casa (2021), Asamblea (2019), El hombre que embotelló (2016), Here come the sun (2019) i Bikini, una historia real (2014).

GABINET DE PREMSA (12.2.2024)